אלו בעיות בריאות משויכות ליתר לחץ דם?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אלו בעיות בריאות משויכות ליתר לחץ דם?

תשובה:

מספר בעיות בריאותיות בעלות פוטנציאל חמור מקושרות ליתר לחץ דם, וביניהן:

· טרשת העורקים: מחלת עורקים הנגרמת כתוצאה מהצטברות של רובד**, או חומרים שומניים, על הקירות הפנימיים של כלי הדם. יתר לחץ דם תורם להצטברות זו בכך שהוא מפעיל לחץ נוסף על קירות כלי הדם.

· מחלות לב: אי ספיקת לב (הלב אינו מצליח לשאוב דם כיאות), מחלת לב איסכמית (רקמת הלב אינה מקבלת די דם) ומחלה היפרטרופית, היפרטנסיבית של שריר הלב ( hypertensive hypertrophic cardiomyopathy, או לב מוגדל) משויכות כולן ליתר לחץ דם.

· מחלת כליות: יתר לחץ דם עלול לגרום נזק לכלי הדם ולמסננים שבכליות, כך שהכליות לא יוכלו להוציא הפרשות בצורה נכונה.

· שבץ: יתר לחץ דם עלול להוביל לשבץ, בין אם בתרומה למצב של טרשת עורקים (העלולה לגרום לחסימות או קרישים( או בהחלשת קירות כלי הדם וגרימת קריעתו.

· מחלות עיניים: יתר לחץ דם עלול לגרום נזק לכלי הדם הזעירים שברשתית.