מהם גורמי הסיכון לכולסטרול גבוה שבהם אני כן יכול לשלוט?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם גורמי הסיכון לכולסטרול גבוה שבהם אני כן יכול לשלוט?

תשובה:

רבים מן הגורמים המגבירים את הסיכון שלכם ללקות בכולסטרול גבוה ניתנים לשליטה.

סוכרת: סוכרת מובילה לעתים קרובות לרמות גבוהות של טרגליצרידים, רמות נמוכות של HDL ורמות גבוהות של LDL. אולם טיפול יעיל בסוכרת עשוי לסייע בהפחתת ההשפעה הזו.

תזונה: תפריט עשיר בשומן רווי, שומן טרנס, כולסטרול וקלוריות עלולה להגדיל את רמת הכולסטרול הכללית שלכם ולהוביל למשקל עודף. יותר מדי שומן רווי עלול להמריץ את ייצור הכולסטרול בכבד שלכם, דבר העלול להגביר ייצור של LDL ולהגביר את הסיכון שלכם ללקות במחלת לב כלילית.

היעדר פעילות גופנית: היעדר פעילות גופנית מפחית את רמות ה-HDL ומגביר את המשקל העודף ואת ההתנגדות לאינסולין במקרי סוכרת, דבר המגביר את גורמי הסיכון הללו לכולסטרול גבוה. על ידי הגברת זרימת הדם שלכם ושיפור בריאות מערכת הלב וכלי הדם, הפעילות הגופנית מביאה תועלת לכל מערכת מחזור הדם ועשוי להפחית את רמת ה-LDL (הכולסטרול הרע) ולהגדיל את רמת ה-HDL (הכולסטרול הטוב).

משקל עודף: משקל יתר מקושר לירידה ברמת ה-HDL ועלייה ברמת ה-LDL. משקל יתר תורם גם לאי-סבילות לגלוקוז ולהתפתחות סוכרת.

עישון: עישון מגביר את סיכוייכם למחלת לב כלילית, והפסקת העישון יכולה להפחית את הסיכון.