שאלתי נוגעת לענייני כולסטרול. ערך ה LDL אצלי הוא תקין (102) אבל ה HDL ה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלתי נוגעת לענייני כולסטרול. ערך ה LDL אצלי הוא תקין (102) אבל ה HDL הוא קצת נמוך - 36. האם יש דרך לשפר אותו? (הערך הכללי של הכולסטרול הוא 148)

תשובה:
הערך הכללי של הכולסטרול שלך וכן ערך ה- LDL - מצויינים. הערך של ה- HDL אכן נמוך. ערך מתחת ל- 40 נחשב כגורם סיכון למחלת לב, בעוד ערך מעל 60 נחשב כגורם מגן. היחס הרצוי בין רמת הכולסטרול הכללי לרמת ה- HDL הוא מתחת ל- 5.6, ובמקרה שלך ערך זה הוא ,4.11 ולכן הוא תקין. עם זאת, מומלץ לנסות להעלות את ערכי ה- HDL באמצעות פעילות גופנית, הפחתת עודף משקל והפסקת עישון. קיימות תרופות, כמו ניאצין (ויטמין B3) או פיבראטים - שיכולות להעלות את רמות ה- HDL. תוכלי להתייעץ על כך עם רופא המשפחה שלך. כמו כן, כדאי לבדוק שאת אינך נוטלת תרופות שעשויות להוריד את רמת ה- HDL.