הבנתי שקראטינין ברמה של מעל 1.2 נחשבת כאי ספיקת כליות, ואם היא נמשכת יות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבנתי שקראטינין ברמה של מעל 1.2 נחשבת כאי ספיקת כליות, ואם היא נמשכת יותר משלושה חודשים היא הופכת לכרונית. מה המשמעות של של אי ספיקת כליות ? האם האדם נידון להגיע לדיאליזה ? או האם ניתן לחיות בצורה סבירה ונורמלית עם קראטינין גבוה ברמה של 1.7 ?

תשובה:
אי ספיקת כליות כרונית היא איבוד הדרגתי ומתמשך של התפקוד הכלייתי. קראטינין 1.7 אכן מעיד על אי ספיקת כליות. קיימות סיבות רבות לאי ספיקת כליות, כאשר הסיבות השכיחות לאי ספיקה כרונית הן: סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות כלייתיות גלומרולריות וכליה פוליציסטית. סיבות נוספות הן חסימות במערכת השתן, תרופות הפוגעות בכליות, מחלות רקמת חיבור ועוד. עליך לפנות בדחיפות אל רופא המשפחה שלך, לצורך בירור הסיבה לאי ספיקת הכליות, וטיפול בהתאם לסיבה. בין היתר, על הבירור לכלול בדיקות דם (כימיה בדם וספירת דם), בדיקת שתן כללית - כדי לבדוק האם אתה מאבד סוכר או חלבון בשתן, בדיקת שתן לאלקטרוליטים ובדיקת משקע השתן מתחת למיקרוסקופ. בדיקות ההדמיה כוללות אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן, ולעיתים CT. במקרים בהם לא מוצאים סיבה לאחר הבירור - לעיתים אין מנוס מביופסיה כלייתית. לא כל אדם הסובל מאי ספיקת כליות מגיע לטיפול בדיאליזה, אולם מסיבה זו חשוב לזהות את הגורם לאי ספיקת הכליות ולטפל בו. ניתן לחיות בצורה סבירה ונורמלית עם קריאטינין 1.7, אך יש לדאוג לכך כי מצב זה לא יחמיר, שכן אי ספיקת כליות חמורה יותר גורמת לסימפטומים רבים, המורידים את איכות החיים.