דלג לתוכן

הדרך הנכונה להחלפת גלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/04/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בחודשיים האחרונים השתמשתי בגלולה אורתו-ציקלן, ועברתי להשתמש בהרמונט. לקחתי את הגלולה הראשונה שבוע לאחר שהפסקתי עם האורתו-ציקלן. האם עשיתי נכון? מתי הייתי צריכה לקחת את הגלולה הראשונה של ההרמונט? אם טעיתי, מה אפשר כרגע לעשות? אמצעי מניעה שאינם גלולות

תשובה:

נהגת כהלכה! כאשר מחליפים סוג של גלולות למניעת הריון יש לסיים את חפיסת הגלולות המקורית, להמתין שבוע (בו אמור להגיע הדימום הווסתי), ואז להתחיל בנטילת הגלולות מהסוג החדש. למעשה, אין שינוי משמעותי בזמני הנטילה, רק החפיסה משתנה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יקי כהן
ד"ר יקי כהן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ריאד חדאד
ד"ר ריאד חדאד כירורגיה
פרופ' ארנון כהן
פרופ' ארנון כהן עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו