הסיכונים של הפטיטיס C
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שנתיים וחצי הייתי בהריון והיפלתי בגלל שהעובר לא התפתח. מאז אני לא מצליחה להיכנס להריון. אחרי שנתיים של נסיונות וטיפולים החליטו לעשות לי הפריה. עשו לי את כל בדיקות הדם וגילו אצלי הפטיטיס C, אבל בכל זאת אמרו לי שאני יכולה לעבור את ההפריה ללא כל סי

תשובה:
צהבת C היא מחלה כרונית שאין לה מרפא ואין נגדה חיסון. צהבת זו עוברת דרך מגע דם או בקיום יחסי מין, ולכן אני ממליצה בהחלט להשתמש בקונדום בעת קיום יחסי מין. בנוסף, ידוע כי 5% מהעוברים נדבקים מאם הנושאת את הנגיף במהלך הלידה. לכן חשוב להיות במעקב צמוד של רופא הנשים לבדיקת העובר. המחלה אינה מעלה את הסיכון לבעיות מולדות, למעט הידבקות במחלה עצמה, שיכולה כמובן להתפתח בכל עת. להלן קישורים למידע נוסף: http://www.infomed.co.il/questions/q_082307_24.asp