לאחרונה שמתי לב שיש לי מעט ורידים בולטים בשוק שמאל בחלק הפנימי העליון,
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה שמתי לב שיש לי מעט ורידים בולטים בשוק שמאל בחלק הפנימי העליון, וכן בשתי השוקיים בעיקר באזורים בהם נראים נימי דם. כמו כן השוקיים נפוחות. עשיתי דופלר ונאמר : לגבי רגל ימין - אין אי-ספיקה ספנו-פמורלית, כנ"ל לגבי השסתומים ולגבי כספנה הקטנה. ל

תשובה:
מדובר בוורידים מורחבים שטחיים הנקראים גם דליות או באנגלית Varicose Veins. אין מדובר במצב דחוף, למרות שאי הנוחות עשויה להיות רבה. הסיבוכים העיקריים אינם שכיחים כלל אולם הם עשויים להיות דימום, דלקת שטחית או התכייבות . לגבי הטיפול אנא קרא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_011605_1.htm