כיצד מגיעים חיידקי קולי אל הטבור?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בפעם השניה בשנים האחרונות מופיע אצלי חיידק קולי בטבור. מנין הוא מגיע לשם, ובאיזו דרך יש לטפל?

תשובה:
איני יודעת מהן מחלות הרקע שלך או אילו תרופות את נוטלת, דב ררלוונטי לגבי רמת החיסוניות. חיידקי קולי הם חיידקים השוכנים במעי. יתכן שיש אצלך פיסטולה (חיבור) בין המעי (הדק או הגס) לעור, אפילו מינימלית ביותר, ואז יש זיהום שעובר החוצה. הייתי מציעה לך להיבדק על ידי כירורג כדי לשלול אפשרות זו או אפשרות של בקע טבורי. אם יש בעיה כזאת, התיקון הוא כירורגי. אם הכיוונים הללו נשללים, פני למומחה למחלות זיהומיות, הן בעניין הגורם והן בעניין התאמת טיפול אנטיביוטי. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד