דלג לתוכן
השוואה בין צריכת אומגה 3 ממקורות שונים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/04/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

האם הוכח מדעית כי אומגה 3 הנלקח באמצעות גלולות נספג בגוף באותה מידה כמו אומגה 3 שמקורו באכילת דגים ומוצרים הכוללים אותו? והאם סרדינים וטונה שנאכלים כשימורים ולא כ"דג חי" כוללים אומגה 3 ושאר ויטמינים ומינרלים באותה רמה כמו בדג חי?

תשובה:
מחקר שהתפרסם ב Clinical Nutrition ב-2007 בדק את השאלה אם חומצות שומן אומגה 3 מדגים נספגות באותה מידה כמו חומצות שומן אומגה 3 מתוספים. במחקר נבדקו נשים לפני גיל המעבר במשך 16 שבועות. הנשים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה 2 מנות שמן דגים בשבוע וקבוצה שניה קיבלה 2 כמוסות ביום. תוצאות המחקר הראו כי רמת חומצות השומן מסוג אומגה 3 היו זהות בשתי הקבוצות, כלומר, כאשר מדובר בצריכת כמות זהה של אומגה 3, אין הבדל בין צריכת שמן דגים לצריכת כמוסות. http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/6/1621
רופאים בתחום
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה כללית והפרעות קצב לב
5.0
( 6 חוות דעת )
"מקצועי סבלני ממש חוויה מושלמת"
ד"ר חוסאם עמאשה
ד"ר חוסאם עמאשה רפואת שיניים
4.7
( 21 חוות דעת )
"טוב מאוד"
פרופ' נימר עאסי מומחה כבד ופנימית
פרופ' נימר עאסי מומחה כבד ופנימית פנימית
מנהל מחלקה המרכז הרפואי לגליל | מחלות כבד | השתלות כבד | מומחה פנימית | סכרת | יתר לחץ דם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו