לאחרונה גיליתי גוש מדאיג באחד מהשדיים שלי. האם ייתכן שלנערה בת 15 יכול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה גיליתי גוש מדאיג באחד מהשדיים שלי. האם ייתכן שלנערה בת 15 יכול להיות סרטן השד ? אם לא, מה עוד יכול לגרום להופעת גושים בשדיים ?

תשובה:
גושים בשד נפוצים יחסית ויכולים להיות שפירים או ממאירים (סרטניים). בנשים בכל הגילאים גוש בשד הינו לרוב שפיר (לא סרטני), אינו מסכן חיים ולא דורש טיפול מיוחד. גוש שפיר יכול להיגרם כתוצאה מציסטה שפירה, מרקמה תקינה של השד, מגירוי הורמונלי או מזיהום מקומי בשד. בגיל ההתבגרות הסיכוי לגוש ממאיר בשד הינו נמוך מאוד. בכל מקרה עלייך להבדק ע"י רופא מומחה שד ללא דיחוי. מידע נוסף תוכלי למצוא באתר הבא: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003155.htm