סיבות אפשריות לכאבים בבית החזה באישה צעירה
מאת: מערכת אינפומד
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24, ולפי הרופא, כבר הרבה זמן יש לי דלקת בצלעות באיזור החזה, בעיקר בצד שמאל, ובעיקר בחורף. עשיתי לפני 3 חודשים בערך בדיקות דם כלליות, והן תקינות. בחודש האחרון יש לי כאבים יותר חזקים בחזה, כואב לי לישון על הצד השמאלי, וגם באיזור של הצלעות. אתמ

תשובה:
לא כל כך ברור לי מה איבחנו לך. מהתיאור שלך נשמע כי מדובר בדלקת של הסחוס המחבר בין הצלעות לבין בית החזה, מצב הקרוי Tietze's syndrome או קוסטוכונדריטיס. הביטוי הקליני של התסמונת הזו כולל כאבים בחזה, ולעיתים ניתן אף למשש נפיחות באזור הדלקת. זוהי דלקת שפירה, אשר לרוב חולפת תוך מספר שבועות. הכאבים של קוסטוכונדריטיס דומים לכאבים שמקורם בלב. הם מופיעים יותר בלילה ומוקדם בבוקר, ודועכים תוך 6-5 שעות. קוסטוכונדריטיס יכולה להופיעה כמחלה בודדת או להיות חלק ממחלות אחרות, בעיקר מחלות מפרקים או מחלות מעי דלקתיות. הכאב מן המחלה מוחמר במאמץ גופני, ולכן בעת הכאב מומלצים מנוחה ועיסוי מקומי. ניתן גם ליטול נוגדי דלקת, ובמקרים קשים יותר, לפנות להזרקה תוך-מפרקית של סטרואידים. יש הרבה סיבות אפשריות אחרות לכאבים בחזה. הקריטי ביותר הוא לשלול מחלות לב. בגילך הצעיר, ולאור העובדה שמכאיב לך לחץ חיצוני על בית החזה, האפשרות היותר סבירה היא אכן כאב ממקור שרירי או גרמי. עם זאת, אף על פי שהאפשרות של בעיה בלב היא פחות סבירה, בעת כאבים יש מקום לבצע אקג ולשלוח בדיקות דם של אנזימי שריר הלב על מנת לשלול (עדיין, לא ב 100%, אך ברמה סבירה) כיוון זה. אפשרויות אחרות לכאבי חזה הן דלקת ריאות (לה יש תסמינים מלווים), דלקת קרום הריאה, החזר קיבתי-ושטי (ריפלוקס) וצרבת, חבלות בבית החזה ועוד. הבדיקות הראשוניות לשלילת הגורמים הללו כוללות צילום חזה, אקג, בדיקות דם ותבחין נשיפה להליקובקטר פילורי. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד