פגיעה במפרק הברך בעת משחק כדורגל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משחק כדורגל 3 פעמים בשבוע למשך 1.5 שעות בכל פעם. לפני כחודשיים נגחתי כדור בראש לאחר ניתור גבוה, ובירידה מהניתור נפלתי על הרגליים וכנראה העומס היה על רגל ימין, ואז נפצעתי קשה. הרגשתי כאבים עזים בברך ימין ולא יכולתי לקום וללכת. בזמן הפציעה הברך התנ

תשובה:
מתיאורך עולה שכנראה פגעת במבנים פנימיים של מפרק הברך. צילום הרנטגן, שטוב שעשית אותו, שולל בעיקר שבר. יתכן שיש שם פגיעה מניסקאלית או אפילו פגיעה ברצועה צולבת. ישנן כמה בדיקות די אמינות שאורתופד יכול לעשות כדי להעריך זאת, אך לא בוודאות מלאה. הבדיקה האמינה ביותר לבירור מהות הפגיעה היא ארתרוסקופיה. זוהי בדיקה פולשנית, שבמהלכה בדרך כלל גם מבצעים את התיקון לבעיה שמתגלה. לא ממהרים לבצע בדיקה פולשנית זו, והרבה פעמים אחרי פיזיותרפיה מתאימה והרבה סבלנות, הדברים חוזרים למוטב, ואפשר לחזור לפעילות גופנית ואפילו לפעילות מאומצת. אולם העובדה שעדיין כואב לך בהליכה ממושכת או בעמידה מעידה על בעיה מכנית שעוד לא נפתרה. אין שום סיבה שלא תחזור לשחק כדורגל, אך גם אין שום סיבה שתמשיך לסבול. אני מציעה לך לחזור לאורתופד לבירור נוסף. הוא אולי יפנה אותך שוב לפיזיותרפיה, ואולי יפנה אותך לארתרוסקופיה. בהצלחה! קתרין אטל - פיזיותרפיסטית