כאבי בטן שקשורים אולי להידרוצלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 19 וסובל כבר חודשיים מכאבים בבטן התחתונה, בעיקר באיזור הטבור ומטה. אובחנה אצלי הידרוצלה. האם יש קשר בין הדברים, או שזה קשור לעיכול? מה ניתן לעשות להקלת או למניעת הכאבים?

תשובה:
הידרוצלה היא מצב בו יש הצטברות של נוזל בכיס האשכים. מצב זה נפוץ בילדים, אך יכול להופיע גם במבוגרים. האבחון נעשה על ידי כירורג או אורולוג. במצב כזה, האשך נראה נפוח ומוגדל וישנה תחושת אי נוחות. במבוגרים מומלץ לבצע בירור אם יש סיבה להתפתחות ההידרוצלה, ולטפל בה. למרות שמאוד יתכן שמדובר בבעיה הקשורה במערכת העיכול (במיוחד מאחר שהכאבים נמשכים חודשיים), כאבים בבטן התחתונה כאשר סובלים מהידרוצלה מצריכים פניה דחופה לרופא, כדי לשלול מצב של כליאה של המעי. לאחר שלילת מצב זה, תוכל לפנות לבירור מקור אחר לכאבים. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד