כאבי רגליים שמצריכים המשך בירור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כבר יותר משלושה חודשים אני סובלת מכאבים מאוד חזקים לכל אורך הרגל ומתחושת נימול. גם קשה לי ללכת, ועברתי כבר אין ספור לילות ללא שינה. עשיתי בדיקת CT וקיבלתי את האבחונים הבאים: בגובה L2-L3 אונולוס שטוח עם מגע בשק התקאלי. בגובה L4-L5 בלט דיסק אחורי ק

תשובה:
סיפקת פרטים מעטים, שאינם מסייעים בביסוס האבחנה. יתכן כי מקור הכאבים הוא בגב התחתון, ושהממצאים שתיארת בבדיקת ה- CT קשורים לאותן בעיות. יתכן כי בעיה אחרת גורמת לכאבים. דוגמה לסיבות אחרות היא כאבים שמקורם במפרק הירך, הברך או מקורות אחרים. לצורך אבחון מהימן יש לשלול סיבות אחרות כגורמות לכאבים, ובפרט במקרה בו התגובה לטיפול ממושך על ידי פיזיותרפיה לא מועילה. אחרי בדיקה גופנית ולאחר שלילת סיבות אחרות למצבך, יועלו בפנייך אפשרויות טיפול נוספות. זריקת אפידורל היא פרוצדורה פולשנית, המוכרת מתחום המיילדות, מתבצעת בהרדמה מקומית ומסייעת בהפחתת כאבים שמקורם בגב. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד