טיפול עם מטרוג'יל בדלקת של המעי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 71. לפני כחודש וחצי, במהלך ארוחה, חשתי בקיבתי. רצתי לשירותים, הרבה לא יצא, ומאז לא יכולתי להתנתק מהשירותים במרבית היום. עברתי קולונוסקופיה, והממצאים הראו שיש לי דלקת כרונית, לפי הרופא. אבחנתו הייתה שכל חיי אצטרך לקחת מטרוג'יל 3 פעמים ביום ועו

תשובה:
מטרוג'יל (מטרונידאזול) היא אנטיביוטיקה המטפלת בין היתר בדיזנטריה (אמבות במעי), ג'יארדיאזיס ומחלות דלקתיות של המעי. ההגדרה "דלקת" היא כללית מדי, ואינני מבינה במדויק במה מדובר. המחלות שהזכרתי מצריכות טיפול באנטיביוטיקה למספר ימים ולא לכל החיים. ישנן מחלות מעי בהן טיפול ארוך במטרונידאזול נמצא יעיל, אך הן מאובחנות בגיל צעיר יותר, וקשה לי להאמין שזה המקרה אצלך. לא אוכל להמליץ לך לא לקחת את הטיפול כיוון שאינני בקיאה בפרטים. תוכל לשוב לרופא, לדווח לו על מצבך כעת ולבקש הסבר נוסף. כמו כן, אם אינך חש בנוח עם הטיפול שהוצע לך, תוכל להיוועץ ברופא נוסף. אני מצרפת דף מידע על התרופה באינפומד http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=160