אני בן 40 שנה, וסובל מלחץ דם גבוה. לאחרונה יש לי בעיות בזקפה. אני בן 40 ש
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 40 שנה, וסובל מלחץ דם גבוה. לאחרונה יש לי בעיות בזקפה. אני בן 40 שנה, וסובל מלחץ דם גבוה. לאחרונה יש לי בעיות בזקפה.

תשובה:
הרופא אמר לי שזה מהתרופות, אפשר לעשות משהו ? ובכן, בעיות זקפה (אין אונות, אימפוטנציה) עשויות להיגרם על ידי מגוון גורמים. כדי שתהיה זקפה יעילה צריך חשק וצריך יכולת. על החשק אחראית מערכת העצבים המרכזית. על היכולת אחראית מערכת העצבים ההיקפית, כלי הדם שבפין, והרקמה הספוגית של הפין. מצב של מחלה, או שינויים פסיכולוגיים הנובעים ממחלה או משינויי גיל או ממגוון סיבות אחרות עשויים להביא לדיכוי החשק. במקרה זה תהיה בדרך כלל זקפת בוקר או זקפה לסירוגין. לחץ דם גבוה וסוכרת עשויים לפגוע הן במערכת העצבים ההיקפית והן בכלי הדם שבפין ולגרום להפרעה קבועה בזקפה. תרופות עשויות לגרום להפרעה הן במערכת העצבים המרכזית והן במערכת העצבים ההיקפית ואפילו בכלי הדם, ואכן חלק מהתרופות לטיפול בלחץ דם גבוה עשויות לגרום להפרעה בזקפה. יש כיום מגוון רחב של טיפולים בחולים הסובלים מהפרעת זקפה. למרות אי הנוחות והמבוכה שהנושא גורם מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לאורולוג שעשוי לבצע מספר בדיקות כדי לבדוק את מקור ההפרעה ולהמליץ על טיפול מתאים. [26/04/2000]