אינפורמציה לגבי התרופות ליפיטור וסימוביל האם ישנה בידכם אינפורמציה לגבי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אינפורמציה לגבי התרופות ליפיטור וסימוביל האם ישנה בידכם אינפורמציה לגבי התרופה ליפיטור להורדת כולסטרול, בעיקר בכל מה שנוגע לבטיחות בשימוש. האם שימוש ארוך טווח בטוח יותר מ - simovil, בכל הנוגע לתפקודי כבד?

תשובה:
ליפיטור (Atorvastatin) היא תרופה ממשפחת הסטאטינים המיועדת להפחתת רמת הכולסטרול בדם. גם סימוביל (simvastatin) שייכת לקבוצה זו. התרופה מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ואת רמת הכולסטרול הכללית ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL). תופעות הלוואי המשמעותיות ביותר של תרופות אלו הן בחילות, טשטוש וכאבי ראש. תופעות נדירות יותר, אך חמורות, כוללות דלקת וכאבי שרירים, פגיעה בכבד והתפתחות כיב עיכולי. בשימוש ממושך עולה הסיכון להתפתחות ירוד (קאטראקט). אין להשתמש בליפיטור בהריון בשום פנים ואופן. יש הטוענים כי לליפיטור פוטנציאל נמוך משל סימוביל לפגיעה בכבד, אולם יש לזכור כי ליפיטור נמצא פחות זמן בשימוש מסימוביל. לכל התרופות מקבוצה זו (סטאטינים) יש פוטנציאל לפגיעה בכבד ובשרירים. [27/04/2001]