חלבון בשתן (1)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27. קיבלתי תשובות של בדיקת שתן: Glucose - Normal mg/dL שתן עכור Ketones - NEG mg/dL Protein - 30 mg/dL Blood - NEG mg/dL Leukocytes - Negative Leu/uL Nitrite - NEG pH - 5.5 Urobilinogen - Normal mg/dL Bilirubin - NEG mg/dL רמת הח

תשובה:
ערך של עד 150 מ"ג חלבון בשתן ליממה נחשב תקין. את עשית בדיקת שתן בסטיק והתשובה שהתקבלה גבוהה מהתקין. הפרשת חלבון בשתן יכולה להיות, בין היתר, תופעה חולפת עקב מחלת חום, מאמץ גופני או מתח נפשי. כ-20% מהמטופלים מראים הפרשת חלבון בשתן הקשורה לתנוחה, ומוגדרת כשפירה. אני ממליצה לך, ראשית כל, לחזור על הבדיקה, ואם צריך, לבצע איסוף שתן לחלבון ל-24 שעות, או בדיקת היחס בין מיקרואלבומין לבין קראטינין. זו בדיקה טובה יותר מבדיקת שתן לסטיק כאשר רוצים לדעת האם יש הפרשת חלבון בשתן ואת כמותה. פני לייעוץ הרופא המטפל. ד"ר שירי אורי - אינפומד