על שברי מאמץ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שנה אובחנה אצלי בעיה שנקראת שברי מאמץ בשתי הרגליים. במהלך השנה סבלתי מאוד, בחצי השנה הראשונה לא הצלחתי לעמוד על הרגליים והייתי מרותקת לגמרי. לאחר מכן הייתה הקלה, ובתקופה האחרונה הכאבים מהברכיים ומטה שוב חזרו (ברצוני לציין שהבעיה צצה לאחר שתקופה

תשובה:
שברי מאמץ נגרמים ממאמץ יתר ולרוב הם נרפאים.. ייתכן ויש שברי מאמץ חדשים, או שהכאב החדש נובע מבעיה אחרת, כמו דלקת. יש לפנות ראשית כל לבדיקה של אורתופד לברר מהו מקור הכאב. דר' מיכאל מילגרם