דלג לתוכן

נטילת רדוקטיל בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/02/2008 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

נכנסתי להריון ולא הייתי מודעת לכך. אני בהריון כבר חודש ושבועיים. רציתי לדעת מה קרה אם לקחתי רדוקטיל בזמן ההריון לפני שידעתי שנכנסתי להריון. לקחתי רדוקטיל במשך שבועיים, ולאחר שראיתי שאיני מקבלת וסת הפסקתי. מה יכול לגרום הרדוקטיל לעובר?

תשובה:

רדוקטיל נחשבת תרופה מקטגוריה C. זה אומר שאין מספיק מידע לגבי ההשפעה שלה בהריון, מפני שלא נעשו מספיק מחקרים בנושא, ולא נעשו כלל מחקרים בבני אדם. טוב עשית שהפסקת את התרופה, ואני מאמינה שהשימוש בשבועיים הראשונים לא ישפיע על העובר. אך מובן שעלייך לבצע בדיקות מסודרות של העובר, ולציין את לקיחת התרופה בפני הרופא המטפל. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עמיקם טל
ד"ר עמיקם טל פסיכיאטריה
פרופ' חיים ביטרמן
פרופ' חיים ביטרמן פנימית
ד"ר אלי דריזין
ד"ר אלי דריזין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו