כאב ונימול בזרועות שמקורם בצוואר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מכאבים ומתחושת נימול בזרוע ימין בלבד. הכאבים מופיעים בלילה ונעלמים במשך היום עם התנועה. הכאבים חזקים ומתמשכים מבסיס הכתף ועד לקצות האצבעות. האם ישנם תרגילם שיכולים להקל?

תשובה:
התופעה שאת מתארת, כאב ונימול עד קצה האצבעות, משקפת לחץ על עצב שמקורו בצוואר. הכאב אומנם מתבטא מהכתף ועד ליד, אך מקור הבעיה הוא בצוואר, ולכן חשוב לטפל בו ראשון. העובדה שבזמן תנועה ביום הכאבים נרגעים, מראה עד כמה חיזוק שרירי הצוואר יעזור לך. ברגע שאלה יהיו מספיק חזקים, סביר שהם יפעלו כבולמי זעזועים ומגינים לעצבים שחווים לחץ לא רצוי בזמן השינה. אני מצרפת קישורים לדפים עם דוגמאות לתרגילים: http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xneckspr_art.htm