דלג לתוכן

גסטרואנטרולוג שלח אותי לבצע שתי בדיקות. הראשונה: גסטרוסקופיה - הממצא המ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

גסטרואנטרולוג שלח אותי לבצע שתי בדיקות. הראשונה: גסטרוסקופיה - הממצא המיידי רפלוקס ושטי (קיבלתי כדורים שעוזרים לי מאוד וממתינים לביופסיה) הבדיקה השניה - US בטן עליונה. פה היה ממצא של אנגיומיוליפומה בתהליך היפראקואי ועוד אחת בתהליך פסי היפראקואי.

תשובה:

אנגיומיוליפומה הוא גידול כלייתי שפיר המכיל רקמות שריר, שומן וכלי דם. כאשר הוא מתגלה באולטרסאונד, נהוג לבצע בנוסף בדיקת CT או MRI על מנת לאשר את הממצא. לאישור האבחנה די בד"כ בהדמיה המדגימה שומן בגוש. כאשר המרכיב השומני בגוש חסר או מועט ולא בטוחים באבחנה עפ"י הדמיה בלבד, ניתן לבצע ביופסיה ע"י מחט. אנגיומיוליפומה היא שפירה ואינה הופכת ממאירה, אך טבעה לגדול באיטיות ובמקרים מסוימים היא יכולה להשתלט על האנטומיה הרגילה של הכליה ולהרוס אותה. המעקב והטיפול תלויים בגודל הגוש, בקצב צמיחתו ובסימפטומים שהוא גורם. כאשר מדובר בממצא מקרי קטן שאינו גורם לסימפטומים, בד"כ לא מנתחים. בהתחשב בקצב הצמיחה האיטי של הגושים הנ"ל (קטן מ 5% בשנה), גם מעקב סונוגרפי או ב CT לא תמיד מבוצע, או מבוצע במרווחים של מעל שנה. המעקב אינו מכוון לראות אם הגוש ממאיר אלא אם הוא גדל. גושים המתקרבים לגודל 4 ס"מ עשויים לדמם ולכן דורשים מעקב תכוף יותר, או הוצאה בניתוח הכולל גם כריתה חלקית של הכליה. לשאלתך- לא נראה שיש קשר בין , הריפלוקס מצב שכיח ביותר, לאנגיומיוליפומה - ממצא שכיח הרבה פחות שטבעו להתגלות במקרה ע"י בדיקה סונוגרפית או CT. הרופא בעל ההתמחות המתאימה ביותר למעקב ולטיפול הוא אורולוג.
רופאים בתחום
ד"ר אברהם הס
ד"ר אברהם הס כירורגיה של היד
ד"ר רפאל אלון
ד"ר רפאל אלון כירורגיה
ד"ר עבדאלכרים עומר
ד"ר עבדאלכרים עומר כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו