טיפול בתולעים בפי הטבעת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27 וסובלת מגיל קטן מתולעים בפי הטבעת. אני מטופלת בוורמוקס, אבל זה חוזר לי שוב ושוב. לצערי, בזמן האחרון צצו לי גם תולעים בפות. מה ניתן לעשות חוץ מלקחת כדורי וורמוקס?

תשובה:
ורמוקס היא מהתרופות הבטוחות והיעילות ביותר המשמשות לטיפול בתולעים. היא רחבת טווח ולכן ניתנת ללא בירור באילו תולעים מדובר. במקביל לטיפול זה יש להקפיד על ניקיון והיגיינת סדינים ומצעים וכן לטפל בשאר בני המשפחה. במקרה שלך הזיהום הוא עיקש, ונראה כי ורמוקס אינו מספיק יעיל על מנת להכחיד את התולעים, ולכן אמליץ לך לבצע תרבית צואה ולקבל טיפול ספציפי יותר על סמך התוצאות, ובנוסף לפנות לרופא גסטרואנטרולוג וכן לבדוק את שאר דיירי הבית ולטפל בהם. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד