דלג לתוכן

אני סובלת מכאבים בבטן עליונה, יש לי תחושה של כאב של פצע בתוך הבטן. <br

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/07/2003 תאריך עדכון: 06/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובלת מכאבים בבטן עליונה, יש לי תחושה של כאב של פצע בתוך הבטן. לא ביצעתי גסטרוסקופיה בגלל שאני נרתעת מאד מהבדיקה. בבקרים יש לי תופעה של ליחה דמית, האם זה סימן לאולקוס, ואם לא מה יכולה להיות התופעה הזאת ? האם יכול להתפתח סיבוך במצבי הבריאותי

תשובה:

בהתחשב בגילך הצעיר, הכי סביר שמדובר בכיב בקיבה או בתריסריון, אולם את חייבת לעבור את הבדיקה בהקדם ולקבל טיפול נאות, כי אם זה באמת כיב, אחד מהסיבוכים של כיב לא מטופל זה דימום בלתי נשלט מדרכי העיכול העליונות, מצב המסכן חיים. גסטרוסקופיה אינה נעימה אך היא נעשית תחת טשטוש, והערך האבחנתי שלה במקרה שלך קריטי וחשוב. זכרי כי הזנחה עלולה לסכן אותך, לכן עליך לגשת לבירור מלא אצל גסטרואנטרולוג, ולטיפול על מנת להקל על סבלך.
רופאים בתחום
ד"ר עיסאם ראבי
ד"ר עיסאם ראבי כירורגיה
ד"ר רן קידר
ד"ר רן קידר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יורם מילר
ד"ר יורם מילר רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו