ילד שסובל מדלקות אוזניים חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן ה-4 סובל מדלקות אוזניים חוזרות, ונשלח על ידי רופא אף-אוזן-גרון לצילום רנטגן של האף. האם זה מקובל? האם זה הכרחי?

תשובה:
בצילום אף ניתן לראות את מבנה חלל האף ואת איזור חיבור חלל האף והגרון אל חלל האוזן התיכונה. אחת הסיבות לדלקות אוזניים חוזרות בילדים היא חסימה כרונית של תעלת השמע, שמובילה אוויר מחלל הגרון העליון אל חלל האוזן התיכונה. על ידי צילום או אנדוסקופיה (שימוש בסיב אופטי), ניתן לראות את האזור הזה בצורה טובה יותר, וכך להחליט על המשך הטיפול. בנכם עובר תהליך שגרתי לבירור דלקות אוזניים חוזרות, ואני בטוח שרופא הא.א.ג שלכם יוכל להדריך אתכם לגבי המשך הבירור או הטיפול המתאימים. רפואה שלמה! ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד