מהי וגינוזיס בקטריאלית והאם היא יכולה לעבור מהנרתיק לפי הטבעת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם בקטריאל וגינוזיס יכול לעבור לפי הטבעת? מהם הסימפטומים המראים שזה עבר? האם זה אודם בפי הטבעת? מהו הטיפול הנדרש אם זה עבר?

תשובה:
וגינוזיס היא מחלה הנגרמת מגדילת יתר של חיידק ששוכן דרך קבע בנרתיק. התרבות החיידק גורמת להפרשה מהנרתיק ולריח חריף שמזכיר ריח של דג. זהו לא מצב מסוכן, אך הוא גורם לאי-נוחות מרובה אצל האישה. לא ידוע על סיבות ספציפיות להתרבות החיידק, אך ישנם מספר גורמים המשפיעים עליו, כגון עישון סיגריות וקיום יחסי מין עם בני זוג שונים, למרות שווגינוזיס יכול להופיע גם אצל נשים שלא מקיימות יחסי מין. הטיפול בווגינוזיס הוא על ידי אנטיביוטיקה. לפעמים גם לאחר טיפול מלא הסימפטומים חוזרים, ובמקרים כאלה יש לטפל שוב באנטיביוטיקה. וגינוזיס אינה עוברת לפי הטבעת, אך בהחלט יכול להיות שגדל שם חיידק אחר. אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל לבדיקה חוזרת של הנרתיק ושל פי הטבעת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד