רמת החשיפה לקרינה בצילומי רנטגן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לשאול לגבי רמת קרינה בצילומים שעברה בתי בשהייתה בת 8 בבטנה, בעקבות כאבי בטן מהם סבלה. באותו מעמד נעשו לה 11(!) צילומים בפרק זמן של מספר דקות.

תשובה:
הקרינה אליה נחשפים בצילום בטן שווה ל-0.7 mSv. לשם השוואה, בבדיקת CT של הבטן נחשפים לרמה גבוהה פי 15, כ- 10 mSv. כדי שייגרם נזק לתאי הגוף צריכה להיות חשיפה חוזרת לקרינה, היוצרת נזק מצטבר. במקרה שאת מתארת, התועלת שבאבחון הבעיה עולה, ככל הנראה, על הנזק מהצילומים. אם בתך בריאה בדרך כלל, ולמעט המקרה הזה אינה נחשפת לקרינה, אין סיבה להיות מודאגת. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד