אני בן נוער ולעיתים אני מעשן נרגילה, ואני מעוניין לדעת האם העישון עלול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן נוער ולעיתים אני מעשן נרגילה, ואני מעוניין לדעת האם העישון עלול לפגוע בפעילות המוח ע"י הפרעה לאספקת החמצן וע"י כך לגרום למות תאים.

תשובה:
תאי מוח לא מתים מזה, אבל הנזק מעישון נרגילה הוא גדול. זהו המקום לציין שוב את נזקי עישון הנרגילה- לאחרונה נמצא שעישון נרגילה מזיק בדיוק כמו, ואפילו יותר, מעישון סיגריות. כמות הקוטינין - חומר שהוא תוצר הפירוק של הניקוטין - במעשני נרגילה, גבוהה בהרבה לעומת כמותה במעשני סיגריות. לפי נתונים שהצטברו בארון הבריאות העולמי, בסבב אחד של עישון נשאף עשן בכמות זהה לזו שנשאפת מארבע סיגריות. כיוון שמשך העישון ארוך יותר מעישון סיגריות, והשאיפה הלחה עמוקה יותר, לעישון נרגילה אחת יש השפעה כמו לעישון חפיסת סיגריות שלמה. כמו כן, תערובת העישון מכילה חומרים מזיקים, כגון זפת, ארסן, כרומיום ועופרת, שעלולים לגרום מחלות סרטן שונות. בקרב מעשני נרגילה נמצאו בדם רמות גבוהות במיוחד של חד תחמוצת הפחמן (CO), הפוגע באספקת החמצן לרקמות שונות בגוף, גם למוח, ועלול לגרום למחלות לב וכלי דם ולפגיעה בריאות. ובנוסף, כשפיית הנרגילה מועברת מפה לפה, הסיכוי לחלות במחלות מידבקות כמו הרפס השפתיים, שחפת, ברונכיטיס ומחלת הנשיקה עולה. אנא קרא גם כאן- http://www.infomed.co.il/questions/q_050602_5.htm