כיצד מתפשטות צהבת נגיפית A, B ו-C?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד מתפשטות צהבת נגיפית A, B ו-C?

תשובה:

צהבת נגיפית A מתפשטת מאדם לאדם כשהנדבק שם בפיו דבר-מה שזוהם בצואתו של אדם הנושא את נגיף הצהבת A. צורה זו של הדבקה נקראת צואתית-אוראלית.

צהבת נגיפית B תפשטת כשדם של אדם הנושא את הנגיף נכנס לגופו של אדם שאינו נושא אותו. לדוגמה, צהבת נגיפית B מתפשטת ביחסי מין עם אדם נגוע ללא קונדום, על ידי חלוקת סמים, מזרקים או ציוד הזרקה בעת שימוש בסמים דרך הווריד, דרך דקירות מחטים וחפצים חדים במקום העבודה, או מאם נגועה לילדה במהלך הלידה.

צהבת נגיפית C מופצת כאשר דם מאדם נגוע נכנס לגופו של אדם שאיננו נגוע. זה יכול לקרות על ידי חלוקת סמים, מזרקים או ציוד הזרקה בעת שימוש בסמים דרך הווריד, דרך דקירות מחטים וחפצים חדים במקום העבודה, או מאם נגועה לילדה במהלך הלידה.