על הטיפול באנטיביוטיקה בדלקת ריאות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בפיענוח תוצאות צילום החזה נאמר: הצללה פנאומונית ב RML . האם פירוש הדבר שיש לי דלקת ריאות ? האם עלי לקחת שני סוגי תרופות או מספיק סוג אנטיביוטיקה אחד ? כמה זמן עד הריפוי?

תשובה:
אכן, הצללה פנאומונית משמעותה בד"כ דלקת ריאות, אם כי ישנה אבחנה מבדלת רחבה (כלומר סיבות רבות לתמונה הזו בצילום חזה). אם התמונה הקלינית (הסימפטומים) שלך מתאימה לדלקת ריאות (חום, צמרמורת, שיעול), אזי יחד עם צילום החזה, בוצעה האבחנה של דלקת ריאות. הטיפול בדלקת ריאות באדם מן הקהילה (לא במאושפז בבית חולים) יכול להיות באנטיביוטיקה אחת או בשתי אנטיביוטיקות בהתאם לגיל החולה, חומרת המחלה והחיידקים החשודים כגורמים לזיהום הריאתי. כיום נהוג לתת שתי אנטיביוטיקות על מנת לכסות את כל החיידקים העלולים לגרום לדלקת ריאות. הטיפול המקובל הוא בן 10-14 ימים בד"כ. הריפוי של דלקת ריאות בד"כ נמשך מספר ימים (שוב זה אינדיבידואלי למטופל). בד"כ לאחר 10 ימים האדם חש בטוב. מאידך הריפוי של רקמת הריאה לוקח זמן רב יותר, ומומלץ לחזור על צילום חזה לביקורת לאחר 5 שבועות, לוודא חלוף הזיהום.