דלג לתוכן

המועד הנכון לבדיקת פרופיל הורמונלי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/01/2008 תאריך עדכון: 02/11/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

מאז תחילת גיל ההתבגרות עד היום (אני בת 28) אני סובלת מאקנה, בייחוד כאשר איני נוטלת גלולות. לפני מספר חודשים הפסקתי לקחת גלולות לשם כניסה להריון, בינתיים ללא הצלחה. האם המצב ההורמונלי הגורם לאקנה חמור קשור במידה כלשהי ליכולת להיכנס להריון? רופא הנשים

תשובה:

אמנם האקנה שאת מתארת היא אקנה על רקע הורמונלי, אך הדבר אינו מעיד בהכרח על מצב הפוריות. רופא הנשים שלך מסרב לערוך בדיקות פרופיל הורמונלי, מכיוון שזמן הכניסה הממוצע להריון אצל זוג בריא עומד על כ-7 חודשים. לרוב מתחילים בבירור לאחר תקופה זו. אני מבינה את התסכול והדאגה. בינתיים, נסי להיות רגועה והקפידי על תזונה נכונה. כמו כן, אני ממליצה לך להתחיל ליטול חומצה פולית באם עדיין אינך נוטלת אותה. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
ד"ר סמיון קרסניאנסקי
ד"ר סמיון קרסניאנסקי אורתופדיה
ד"ר נחום זילבר
ד"ר נחום זילבר אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו