רמת טריגליצרידים גבוהה 3
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתוצאות בדיקות דם שקיבלתי לפני כשבועיים מופיעים הערכים הבאים: TRIGLYCERIDES 291mg/dl CHOLESTEROL 194mg/dl CHOLESTEROL HDL 37 mg/dl CHOLESTEROL LDL calc 98.1 mg/dl NON-HDL CHOLESTEROL 156 mg/dl כל שאר התוצאות הן תקינות. בבדיקת הדם האחרונה (לפנ

תשובה:
ערך הטריגליצרידים אכן גבוה מהרצוי, אבל ערכי הכולסטרול הם בטווח הנורמה למעט רמת ה- HDL שהיא מעט נמוכה, כך שהבעיה היא רק עם הטריגליצרידים וה- HDL (הכולסטרול הטוב). הסיבה השכיחה לרמת טריגליצרידים גבוהה היא מזון עשיר בפחמימות. שים לב למה שאתה אוכל. ספורט הוא המלצה חמה וטובה למגוון רחב של בעיות, ויכולה לשפר את רמת הטריגליצרידים בדם. לפי המדדים שלך, יש לך עודף משקל, ורצוי להפחיתו. רמת כולסטרול בדם היא אכן עניין גנטי במרבית המקרים. אין כעת מקום לטיפול תרופתי, אלא עליך לעבור לתזונה נכונה ולפעילות גופנית. יש לחזור על הבדיקות בעוד 3 חודשים בערך. אם לא יהיה שיפור בתוצאות, התייעץ עם הרופא המטפל לגבי ההמשך. הקפד לצום 12 שעות לפני הבדיקה, אם לא תקפיד על כך תימדד רמת טריגליצרידים גבוהה. ד"ר שירי אורי - אינפומד