שאיבת מוח עצם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודש עבר בעלי, בן 57, ביופסיה במפשעה. בתוצאה גילוי 2 בלוטות לא ברורות, ולאחר קבלת התשובה הוחלט לעשות בדיקת שאיבת מוח עצם וכמה בדיקות דם. האם בדיקה זו מסוכנת? מה משמעותה?

תשובה:
שאיבת מוח עצם היא תהליך שבו נלקחים תאי גזע מהעצם עצמה על ידי שאיבה. תהליך זה נעשה בשיטה כירורגית עם הרדמה מקומית. תופעות הלוואי האפשריות מעטות, והפרוצדורה מהירה יחסית, אך כיום שיטה זו כמעט אינה בשימוש. במקומה משתמשים בשיטת איסוף תאי אב מדם היקפי, כפי שעושים בתרומת דם. לא ברור משאלתך לאיזה משני התהליכים את מתכוונת. תוכלי לקרוא למידע על שני התהליכים כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_042905_5.htm