כאבים בקרסול בילדה בת 4
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי, בת 4.6, מתלוננת למעלה מחודש על כאבים בקרסול ובמפרק הקרסול (החיבור בין הרגל לכף הרגל) הימני. לאחרונה היא ממש התחילה לצלוע ברגל ימין. נשלחנו לבדיקות דם ואלה התוצאות: rheumatoid < 8.190000 creatinine 0.31 ובילירובין דיירקט 0.0

תשובה:
בתי, בת 4.6, מתלוננת למעלה מחודש על כאבים בקרסול ובמפרק הקרסול (החיבור בין הרגל לכף הרגל) הימני. לאחרונה היא ממש התחילה לצלוע ברגל ימין. נשלחנו לבדיקות דם ואלה התוצאות: rheumatoid < 8.190000 creatinine 0.31 ובילירובין דיירקט 0.0 לפני חודשיים בערך התלוננה בתי על כאבים רבים במפשעה, גם בצד ימין, הכאב החמיר והחום שלה עלה ובמשך ימים רבים לא ירד, והיא סבלה משיעול ממושך ואודם בגרון. נלקחו לה כמה פעמים משטחי גרון והתוצאות היו תקינות, ומסדרת בדיקות דם עולה שהיתה לה מחלת הנשיקה. אני תוהה אם יש קשר כלשהו בין הכאבים בצד לבין בעיית הקרסול. אולי פספסו משהו, וזה הגיע לקרסול? מה ניתן להבין מבדיקות הדם? האם יש בדיקות אחרות שאפשר להמליץ עליהן כדי לוודא שהכל תקין? הכאבים שמהם סובלת בתך בקרסול עשויים להעיד על דלקת במפרק. דלקות במפרק שכיחות למדי בילדים, ועשויות להיגרם על ידי מצבים שונים. כדי להבדיל ביניהם יש לערוך בדיקה גופנית ולעיתים להיעזר בבדיקות מעבדה. בדיקות המעבדה שפירטת תקינות, ואין בהן כדי להסביר את הכאב בקרסול. סביר להניח כי מדובר בדלקת שנגרמה בשל תגובת גוף לזיהום הוויראלי שממנו סבלה בתך, ואם זה המצב, היא צפויה לחלוף מאליה ללא טיפול. עם זאת, כאמור, על מנת לשלול מצבים אחרים, יש לגשת לרופא ילדים ולהיבדק. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד [18/01/2010]