דלקת גרון בילדה בת 9
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבתי, בת 9, היה כאב גרון לפני חודש, ולכן היא עשתה משטח גרון. תוצאות המשטח היו non group A beta hemolytic strep. בעקבות זאת, רופא ילדים נתן לה אנטיוביוטיקה Moxypen ל-10 ימים, אך לאחר ששוב היה לה כאב גרון, נעשה שוב משטח גרון, והתשובה בפעם הזאת היתה no

תשובה:
דלקת גרון בילדים היא מחלה שכיחה מאד. הגורם המרכזי לה הוא חיידק הסטרפטוקוק מקבוצה A. במקרה של בתך לא צמח במשטח גרון החידק הזה, אלא סטרפטוקוק מקבוצה אחרת, אשר לרוב אינו גורם לדלקת גרון בילדים. למרות הטיפול האנטיביוטי שניתן, הילדה ממשיכה לסבול מדלקת והחיידק נותר בגרון. מצב זה עשוי להיגרם כאשר החיידק עמיד לאנטיביוטיקה שניתנה, או כאשר ישנם חיידקים אחרים, אשר אינם גורמים למחלה אולם מפרקים את האנטיביוטיקה ומונעים ממנה לפעול, וזה המקרה השכיח יותר. במקרה כזה נכון לתת טיפול באוגמנטין, כפי שאכן ניתן לבתך. לשאלתך, בהחלט יש לטפל באנטיביוטיקה כדי למנוע סיבוכים של המחלה. ניתן להבריא מהמחלה גם ללא טיפול אנטיביוטי, אולם הטיפול האנטיביוטי חשוב על מנת למנוע סיבוכים בעתיד. קרוב לוודאי שבתך תבריא לאחר קבלת האנטיביוטיקה. היא אינה צפויה לסבול מדלקת גרון כרונית. ייתכן שתהיה הישנות של החיידק בעתיד, אולם גם אז ניתן יהיה לטפל בו באנטיביוטיקה. דלקות הגרון נעשות פחות שכיחות עם הגיל, ואין סיבה לחשוש ממחלה זו אם מטפלים בה כראוי. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד