ניתוח שחזור שד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אילו סוגי שתלים מלאכותיים קיימים לצורך שחזור שד?

תשובה:

קיימים שני סוגי שתל עיקריים בשימוש בארץ:

*שתל סיליקון עגול- מסוג גבוה (high profile) או נמוך (low profile). בשתל גבוה בולט מאוד המילוי בחלקו העליון של החזה בשל מבנהו העגול, אך פחות דומה במראהו לחזה טבעי. המחשוף מגלה חזה גבוה ועגול כמו עיצוב בחזיות פוש-אפ. שתל נמוך הוא בעל מבנה עגול והמילוי בו לרוב רך, לכן הוא "נופל" ברכות מלאה יותר בחלקו התחתון של השד, ובולט פחות בחלקו העליון. שתל זה מתאים למי שרוצה מראה טבעי יותר. ניתן לקבל את השתלים העגולים במרקם סמיך יותר , הנקרא קואזיבי. כך השתל לא קורס עם השנים ונשאר עמיד ליותר זמן, אך המראה הוא פחות טבעי היות וזה מדגיש את הצורה המעוגלת של השתל.

*שתל סיליקון מסוג פוליאוריתן- עשויים מחומר המפחית במידה ניכרת את אחד הסיבוכים בניתוח הגדלת חזה שהוא היווצרות קופסית: קפסולה הגורמת לשד להיות קשה ואף כואב. בזכות שתלי פוליאוריתן סיכויי היווצרות הקופסית נמוכים באופן משמעותי.

*קיים סוג נוסף של שתל מחומר הנקרא סייליין, אולם הוא נמצא בשימוש פחות תכוף.