חריגות בבדיקות CPK ותפקודי כבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת דם על מנת להתחיל ליטול רואקוטן, והיו בתוצאות שלושה ערכים חריגים: ALT(GPT) 50.00 U/L AST(GOT) 97.00 U/L CPK 2277.00 U/L אציין שאימי חולת צהבת B ועברתי את כל החיסונים לפני 19 שנה. מלבד חיי מין ופעמיים שעשיתי 3 סטים של מתח וכפיפות בטן כ-5 ימים לפני הבדיקה, לא עסקתי בספורט במשך זמן רב. מה זה אומר?

תשובה:
CPK הוא אנזים המשתחרר מהשרירים בגופנו ומשריר הלב. יתכן מאוד כי תוצאות הבדיקה היו חריגות בשל האימון הגופני האינטנסיבי, ולכן אני ממליצה קודם כל לחזור על הבדיקה לאחר הפוגה בפעילות הגופנית. אני מצרפת תשובה לשאלה דומה בה תוכלי להיעזר: http://www.infomed.co.il/questions/q_053006_1.htm