הידבקויות של הקרום העוטף את הריאה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23. בצילום חזה שעשיתי נמצאו הממצאים הבאים: הידבקויות פלאורודיאפרגמטיות דו-צדדי. ללא ממצא פעיל בריאות. צל הלב לא מוגדל. צלעות ימין: מבנה גרמי נראה שמור. רציתי לדעת מה זה אומר, בעיקר הממצא הראשון.

תשובה:
הידבקויות פלאורלודיאפרגמטיות הינן הידבקויות של הקרום העוטף את הריאה, באזור הסרעפת. הריאות שלנו עטופות בקרום הנקרא פלאורה. הקרום בנוי משתי שכבות, האחת עוטפת את הריאות והשניה עוטפת את בית החזה והסרעפת. בין שתי השכבות נמצא נוזל בכמות קטנה שאחראי לסיכוך. הריאות נעות במהלך כל נשימה בתוך הקרומים הללו, העוזרים לפעילותן התקינה. כאשר כמות הנוזל בין שתי השכבות (הנוזל הפלאורלי) עולה, או כשיש דלקת או נזק בקרומים, מתחיל תהליך של דלקת ומתרחשת הצטלקות של הקרומים. תהליך ההצטלקות משאיר אחריו לעיתים תמונה בצילום הנקראת הידבקות פלאורלית. במרבית המקרים הממצא הזה הוא חסר משמעות מבחינת מצבו הבריאותו של המטופל, אך כל מקרה צריך להיבדק לגופו. אם אתה לא סובל מסימפטומים נשימתיים או מכאבים בחזה, סביר מאד שהממצא הוא לא משמעותי, אם כי חשוב אולי לדעת מה בעבר הרפואי שלך הוביל למציאותו, ולא כתבת מה היתה הסיבה לביצוע צילום החזה. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד