שימוש בגדוליניום בבדיקת MRI
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. התגלה אצלי ממצא לא ברור על האונה השמאלית בכבד. שלחו אותי לעשות בדיקת MRI על מנת לעשות אבחנה מבדלת בין FNH לאדנומה. האם החומר המוזרק לפני הבדיקה מסוג גדוליניום הוא מסוכן אם יש לי סוכרת מסוג 1 כבר 19 שנה, ואין פגיעה באברי מטרה, וגם בבדיק

תשובה:
מחקר מדצמבר 2007 שפורסם ב-American Journal of Radiology קבע כי במרבית המקרים ניתן לתת בבטחה חומרי ניגוד המכילים גדוליניום. במקרים של אי-ספיקת כליות יש להיזהר בשל אפשרות של NSF (Nephrogenic Systemic Fibrosis)