כיצד ניתן לדעת מראש האם ניתוח מתיחת מצח והרמת גבות ייתן לי תוצאות יפות מבחינה אסתטית?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד ניתן לדעת מראש האם ניתוח מתיחת מצח והרמת גבות ייתן לי תוצאות יפות מבחינה אסתטית?

תשובה:

הבעייתיות בכל הניתוחים האסתטיים נובעת מכך, שלא ניתן לחזות באופן מדויק כיצד הניתוח ישפיע על המראה והאסתטיות. על כן ישנה חשיבות גבוהה לבחירה מושכלת של הרופא המטפל, וכן יש לשקול טוב האם את/ה מוכן לקחת את הסיכון הכרוך בתוצאות פחות טובות. תוצאות הניתוח למתיחת מצח/הרמת גבות מושפעות ע"י מספר רב של גורמים, וביניהם גילך, עובי העור וגמישותו. גם למיקום החתך הניתוחי ישנה חשיבות לא מועטה. בנוסף, קצב ההחלמה הינו שונה ממטופל אחד לשני, ולרוב תוצאת הניתוח הסופית תראה רק לאחר מספר שבועות עד חודשים, ויש להיאזר בסבלנות.