תפקודי בלוטת תריס לא תקינים אחרי הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28, 9 חודשים לאחר לידה ראשונה, ללא כל בעיה בבלוטת התריס לפני כן. 5 חודשים לאחר הלידה, בבדיקות דם כלליות של בלוטת התריס, אלה היו התוצאות: FT4 21.8 TSH 0.03 הלכתי לרופא אנדוקרינולוג שאמר שכרגע אינו רואה מקום לטיפול, והמליץ לחזור על הבדיקה ל

תשובה:
postpartum thyroiditis היא דלקת של בלוטת התריס המופיעה ב- 5%-10% מהנשים לאחר ההריון. לפעמים המחלה מתבטאת בהתחלה בהיפרתירואידיזם (פעילות יתר של בלוטת התריס) שבהמשך הופך להיות היפותירואידיזם (תת-פעילות בלוטת התריס), וזה מה שנראה שיש לך לפי בדיקות ה- TSH. אצל רובן הגדול של הנשים המצב הוא הפיך, ותפקוד בלוטת התריס חוזר להיות נורמלי ללא טיפול. כמו כן אין צורך להפסיק את ההנקה. אבל בכל מקרה אני ממליץ לך להיות במעקב של רופא. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד