נער בן 14 שעשה דיאטה קיצונית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 14, החל דיאטה לפני כאבעה חודשים. גובהו 1.73 מטר. בתחילת הדיאטה הוא שקל 66 קילו והיום, לאחר ארבעה חודשים, הוא שוקל 56. הוא מבצע את הדיאטה על דעת עצמו, ובעצם די מרעיב את עצמו. תוך כדי זה הוא מתאמן כמעט כל יום בחדר כושר. כל שיחותינו איתו לא עוזר

תשובה:
על פי מדד ה-BMI המציין את היחס בין המשקל לגובה (קישור בסוף התשובה), בנך היה בתחילת הדיאטה במשקל תקין לפי גובהו (BMI 22), וכיום הוא נמצא בתת-משקל (BMI 18). שינוי זה חל בתקופת זמן קצרה, כפי שאתה מתאר, באמצעות צמצום קלורי דרסטי ופעילות גופנית מוגברת. לאור הפרטים שמסרת, חשוב שתפנו יחד עם בנכם לקבלת עזרה מקצועית. עזרה זו ניתן לקבל הן דרך קופות החולים והן דרך גופים פרטיים. מצורפים קישורים לכמה מקומות. http://www.solgar.co.il/aviv/tipul.html