איזה סוג רופא כדי לי ללכת בנוגע לדלקת מפרקים שגרונית?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איזה סוג רופא כדי לי ללכת בנוגע לדלקת מפרקים שגרונית?

תשובה:

תסמינים מוקדמים של דלקת מפרקים ניתנים לאבחון על ידי:

  • אחות.
  • רופא משפחה.
  • מתמחה.
  • ראומטולוג.
  • מנתח אורתופדי.

בדלקת מפרקים שגרונית יכולים לטפל:

  • רופא המשפחה תוך התייעצות עם ראומטולוג.
  • מומחה במחלות דלקתיות של המפרקים (רואמטולוג)
  • מומחה לבעיות עצם, שריר ומפרקים (מנתח אורתופדי) אם נשקלת התערבות ניתוחית כדי לטפל בבעיות המפרקים.
  • טיפול תומך יכול להינתן על ידי:
  • פיזיותראפיסט, שיסייע בכל הנוגע לפעילות גופנית ושליטה בכאבים.
  • מרפא בעיסוק, שיסייע בכל הנוגע לקיבוע ומתקנים מסייעים (ריפוי בעיסוק).
  • יועץ נפשי, שיסייע להתמודד עם סוגיות רגשיות העלולות להתפתח ממחלה ארוכת טווח.