שאלות ותשובות - עמוד 8

מהי רמת הסוכר התקינה בדם לאנשים בריאים ולאלה החולים בסוכרת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/03/2021

רמת הסוכר התקינה בדם לאדם ללא סוכרת, היא בין 70 ל 120. רמת הסוכר עולה מיד לאחר האכילה וחוזרת לנורמה שעה או שעתיים לאחר האוכל. באדם עם סוכרת הרמה התקינה היא בין 70 ל 150 לפני האוכל. הרמה צריכה להיות קטנה מ 160 שעתיים לאחר האוכל. למידע נוסף- http://www.niddk.nih.gov/health/diabetes/dylb/home.htm http://www.joslin.harvard.edu/education/library/index.shtml [27/04/2003] קרא עוד

מהם סיכויי ההחלמה מפריצת דיסק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 31/12/2020

סיכויי ההחלמה הם טובים. ברוב המקרים אנשים עם פריצת דיסק מרגישים טוב יותר, תוך ארבעה שבועות לערך. לעתים תהליך ההחלמה ארוך יותר. אם לאחר תקופה של 4 עד 6 שבועות, עדיין מופיעים כאבים או חוסר תחושה, או במידה הסימנים מחמירים, כדאי להתייעץ עם הרופא. לעתים, על מנת להקל על הכאב, יש צורך בניתוח. במקרים בהם נתקלים ב: קושי לגשת לשירותים, ירידה במשקל, כאבים בשעות הלילה, או החמרה של הכאב, או החולשה בעמוד השדרה, יש לדווח על כך לרופא באופן מיידי, משום שתופעות אלו עלולות להיות סימנים לבעיה חמורה יותר.

קרא עוד

מהם הסימנים לפריצת דיסק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 31/12/2020

כאשר חלק של דיסק לוחץ על עצב, הוא עלול לגרום כאבים בגב וברגליים. מיקום הכאב תלוי במיקום הדיסק המסוים שנפגע. חומרת הכאב תלויה בגודל הפריצה. ברוב המקרים כאשר מתרחשת פריצת דיסק, הכאב מתפשט אל הישבן, יורד אל החלק האחורי של אחת הירכיים ומגיע עד השוק. תופעה זו מכונה סכיאטיקה, משום שהכאב מתפשט לאורך העצב הסכיאטי. חלק מהאנשים מרגישים כאב בשתי הרגליים. אחרים מאבדים את התחושה בכפות הרגליים, או מרגישים עקצוצים בכפות הרגליים. בדרך כלל כאב הנגרם כתוצאה מפריצת דיסק מחמיר בזמן פעילות ונחלש בזמן מנוחה. שיעול, התעטשות, ישיבה, נהיגה והתכופפות קדימה, עלולות לגרום להחמרה בכאב. הכאב מתגבר, משום שתנועות אלו מפעילות לחץ נוסף על העצב. אנשים שפריצת הדיסק גורמת להם כאב, מנסים לעתים קרובות לשנות תנוחה, על מנת להקל על הכאב. אצל חלק מהאנשים התמתחות כלפי מעלה, תוך הרמת הידיים, בזמן ישיבה, מסייעת בהקלה על הכאב. גם העברת המשקל לצד אחד עשויה לעזור.

קרא עוד

מהי פריצת דיסק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 31/12/2020

ככל שמתבגרים, הדיסקים שנמצאים בין החוליות של עמוד השדרה, הופכים להיות שטוחים יותר – פחות רכים ומרופדים. כאשר דיסק נחלש יתר על המידה, השכבה החיצונית שלו עלולה להיקרע. החלק הפנימי של הדיסק נדחף החוצה דרך הקרע ומפעיל לחץ על העצבים שנמצאים בקרבתו. פריצת דיסק היא תופעה נפוצה ביותר אצל אנשים בשנות ה- 30 וה-40 לחייהם.

קרא עוד

מהן החלופות לניתוח מלעורי לטיפול בפריצת דיסק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 31/12/2020

החלופות לניתוח מלעורי לטיפול בפריצת דיסק כוללות טיפול שמרני ומעקב או ניתוחים אחרים. טיפול שמרני ומעקב מוצע לאלו הסובלים מכאבים כרונים עקב פריצת דיסק, אולם אשר לא גורמים לאי נוחות בלתי נסבלת ולא מלווים בסימנים נוירולוגים אחרים המעידים על לחץ לשורשי העצב בחוט השדרה, כגון- אובדן תחושה, נמלול, חולשת שרירים בגפה ועוד. כאשר אין ברירה ופונים לטיפול ניתוחי, יש מספר חלופות קיימות, וביניהן- ניתוח פתוח "קלאסי"- בו מבצעים חתך גדול, של כ-6 ס"מ מעל האזור בעמוד השדרה, ניתוח אנדוסקופי- בו מבצעים חתך קטן, בדומה לניתוח המלעורי, ומחדירים צינור דק וארוך עם סיב אופטי-אנדוסקופ, וכן הניתוח המלעורי המוזכר כאן.

קרא עוד

עקב התקף vertigo קיבלתי מהרופא את התרופה  agiserc. כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? אני לוקחת כעת 3 כדורים ליום על פי הוראת הרופא.
עקב התקף vertigo קיבלתי מהרופא את התרופה agiserc. כמה זמן אפשר לקחת את התרופה? אני לוקחת כעת 3 כדורים ליום על פי הוראת הרופא.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 18/11/2020

חסרים פרטים רבים במידע שמסרת, אז אענה לך רק באופן כללי. ישנם מספר מצבים של ורטיגו. אם מדובר ב- acute vertigo, זאת אומרת סחרחורת המופיעה באופן פתאומי וגם במצב מנוחה, יש לקחת את האגיסרק עד שחולפים הסימפטומים, לרוב במשך שבוע-שבועיים. אם, בנוסף, יש לך טיניטוס (זמזום טורדני באוזן) והתרופה עוזרת לך, קחי אותה כל זמן שהיא מועילה. במצבים של טיניטוס, לפעמים יש לקחת את התרופה במשך כל החיים. אם מדובר בוורטיגו המופיע בשינוי תנוחה בלבד, מצב שנקרא BPPV - קרא עוד

אני בן 33. מהן תופעות הלוואי והסיכון שבנטילת סירופ  סינופד 3 פעמים ביום למשך תקופה של 5 עד 14 יום בכל חודש? התרופה נועדה ליצור שפיכה קדמית של זרע עקב בעיה עצבית במערכת הפארא-סימפתטית הגורמת לשפיכה אחורית (retrograde ejuculation, הפניה של נוזל הזרע לכ
אני בן 33. מהן תופעות הלוואי והסיכון שבנטילת סירופ סינופד 3 פעמים ביום למשך תקופה של 5 עד 14 יום בכל חודש? התרופה נועדה ליצור שפיכה קדמית של זרע עקב בעיה עצבית במערכת הפארא-סימפתטית הגורמת לשפיכה אחורית (retrograde ejuculation, הפניה של נוזל הזרע לכ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

סינופד מכילה את החומר הפעיל פסאודואפדרין, שבדרך כלל משמש לטיפול במקרים של גודש באף מסיבות שונות. תופעות לוואי אפשריות שלה מפורטות בדף התרופה בפורטל שלנו בקישור הבא: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=225 קרא עוד

אדם כבן 70 לקח  סינופד  ואוטריוין יחד. האם יש לחשוש מתופעות של מינון יתר? ואם כן, על מה צריך להשגיח: עליה בלחץ דם? או כל דבר מחשיד אחר? והאם יש לנקוט צעדים כלשהם מראש, לפני הופעת תסמינים מדאיגים?
אדם כבן 70 לקח סינופד ואוטריוין יחד. האם יש לחשוש מתופעות של מינון יתר? ואם כן, על מה צריך להשגיח: עליה בלחץ דם? או כל דבר מחשיד אחר? והאם יש לנקוט צעדים כלשהם מראש, לפני הופעת תסמינים מדאיגים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

השאלה מאוד כללית. תלוי במינון שנלקח. השילוב עם אוטריוין אינו מדאיג, היות שאוטריוין ניתן כג'ל או תרסיס לאף, ולכן אין חשש מהשפעה מערכתית. הסינופד (pseudoephedrine) יכול לגרום דפיקות לב מואצות, סחרחורת, בלבול, בחילה, הקאה ועוד. אם המינון שנלקח הוא המינון המקובל, אין סיבה לדאוג. התוספת של האוטריוין זניחה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

שאלתי היא בקשר לתרופות איבופרופן ופאראצטאמול.  איזה נזק עלול להיות מנטילה של 4 טבליות ביום במשך שבועיים או יותר?  ובטווח הארוך - במשך כמה זמן אפשר לקחת מינון כזה בלי לגרום נזק?
שאלתי היא בקשר לתרופות איבופרופן ופאראצטאמול. איזה נזק עלול להיות מנטילה של 4 טבליות ביום במשך שבועיים או יותר? ובטווח הארוך - במשך כמה זמן אפשר לקחת מינון כזה בלי לגרום נזק?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

לא הצלחתי להבין אם מדובר ב-4 גלולות מכל סוג (כלומר, סה"כ 8) או בסה"כ 4. המינון המומלץ של פאראצטאמול הוא 325-650 מ"ג כל 4-6 שעות או 1000 מ"ג (2 טבליות) 3-4 פעמים ביום. אין לעבור מינון של 4 גר' ליום (8 כדורים). בין תופעות הלוואי (הנדירות) - במינונים גבוהים - פגיעה קשה בכבד, פריחה, הפרעות אלקטרוליטיות, אנמיה, ירידה בספירות הדם, פגיעה כלייתית כאשר מינון יתר נלקח באופן קבוע. במינון המומלץ - אין בעיה להמשיך ליטול את התרופה, ולא צפויות בעיות. באשר לאיבופרופן - הסיפור קצת שונה. האיבופרופן שייך לקבוצת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים, קבוצת תרופות עם תופעות לוואי מרובות, ששימוש ממושך בהן אינו מומלץ (אלא אם יש הוריה לכך). המינון המומלץ תלוי באינדיקציה. כאשר התרופה נלקחת בגלל כאבים או חום - ניתן לקחת 200-400 מ"ג כל 4-6 שעות. אם התרופה ניתנת לטיפול במחלות דלקתיות, המינון המומלץ הוא 400-800 מ"ג 3-4 פעמים ביום. תופעות הלוואי המשמעותיות של התרופה הן נזק למערכת העיכול (כאבי בטן, צרבת, בחילה, הקאות ובמקרים קיצוניים - כיב בקיבה ובתריסריון ודימום) ונזק כלייתי. תופעות לוואי אפשריות נוספות (רובן נדירות מאוד) הן בצקות, סחרחורות וכאבי ראש, פריחה וגרד, הפרעה בייצור תאי הדם, צפצופים באוזניים וירידה בשמיעה, עליית לחץ דם, הפרעה בתפקודי כבד ועוד. החולים הנוטים יותר לפגיעה על רקע שימוש בנוגדי דלקת לא סטרואידיים הם קשישים, חולים עם אי ספיקת לב, יתר לחץ דם, התייבשות, תפקוד ירוד של הכליות או הכבד, סיפור של מחלה במערכת העיכול, חולים המטופלים בנוגדי קרישה או בסטרואידים. לא צריך להימנע מנטילת התרופות האלו, שכן מדובר בתרופות טובות, עם יתרונות רבים, אך יש להשתדל לקחת את המינונים היעילים הנמוכים ביותר, ולתקופות קצרות, כדי להימנע מתופעות הלוואי. ד"ר ליה עשת - אינפומד קרא עוד

התחלתי לקבל באופן קבוע את התרופה  ארקוקסיה לטיפול בדלקת מפרקים. התחילו לי כאבי בטן שגורמים לי ללכת כל הזמן לשירותים. האם זה קשור? אם כן, מה לעשות?
התחלתי לקבל באופן קבוע את התרופה ארקוקסיה לטיפול בדלקת מפרקים. התחילו לי כאבי בטן שגורמים לי ללכת כל הזמן לשירותים. האם זה קשור? אם כן, מה לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

ארקוקסיה, או בשם הייצור שלה Etoricoxib, שייכת לקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידיים מהדור החדש (מעכבי COX2 סלקטיביים). היא מיועדת לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית, דלקת מפרקים ניוונית, ולשיכוך כאבים ותסמיני דלקת. קבוצה זו מתאפיינת בפחות תופעות לוואי במערכת העיכול לעומת התרופות מן הדור הישן. עם זאת, גם בטיפול בארקוקסיה, ישנן תופעות לוואי במערכת העיכול - בחילות, הקאות, שלשולים, צרבת, תיאבון ירוד וגזים. תופעת הלוואי העיקרית של תרופות אלו במערכת העיכול (ושוב, פחות משהיו לתרופות מן הדור הקודם) היא כיבי קיבה ודימום ממערכת העיכול. אם תופעות הלוואי שתיארת נמשכות, פני לרופא המטפל שלך בדבר טיפול חלופי. עוד על ארקוקסיה תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אסף אלבגלי
ד"ר אסף אלבגלי אורתופדיה
מנהל שירות ביחידת כף רגל בבית חולים איכילוב
ד"ר בוריס סחנוביץ
ד"ר בוריס סחנוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופא בכיר
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 44 חוות דעת )
"קיבלתי טיפול מקצועי, קשוב וסבלני"