שאלות ותשובות - עמוד 913

 יש לי פצע בצוואר הרחם, עשיתי בדיקת ביופסיה ועדיין לא קיבלתי תשובה.  אם זה סרטן, מהן תופעות הלוואי ?
יש לי פצע בצוואר הרחם, עשיתי בדיקת ביופסיה ועדיין לא קיבלתי תשובה. אם זה סרטן, מהן תופעות הלוואי ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הביופסיה שעשית נקראת Pap Smear והיא נועדה לגלות שינויים טרום- ממאירים של צוואר הרחם שנקראים CIN (Cervical Intraepithelial Neoplasia) קרא עוד

 אני מתאמן שנים בחדר כושר, ולאחרונה התחלתי לעשות אימוני ספינינג. לאחר האימון העיניים שלי מאד אדומות. לא נתקלתי בתופעה כזאת לאחר ריצה, למשל. מה יכולה להיות הסיבה ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

או שזו תגובה אלרגית, או מצד שני כדאי שתמדוד לחץ דם. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה קרא עוד

 בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי נמצאה  רמת ברזל נמוכה והתחלתי לקחת כדורי ברזל. היות שבדיוק תכננתי הריון, רציתי לדעת מה הרמה המינימלית שמומלץ להגיע אליה לפני הריון.
בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי נמצאה רמת ברזל נמוכה והתחלתי לקחת כדורי ברזל. היות שבדיוק תכננתי הריון, רציתי לדעת מה הרמה המינימלית שמומלץ להגיע אליה לפני הריון.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אנמיה בהריון נחשבת כאשר רמת ההמוגלובין היא מתחת ל-11. חשוב להתחיל הריון עם רמת המוגלובין מעל 11. יש לצרוך ברזל וחומצה פולית על מנת לשמור על רמה זו תוך כדי ההריון. רמת ברזל תקינה אצל נשים צריכה להיות בין 50 ל-150 מיקרוגרם לדציליטר. בהריון צריך לשמור על רמות מעט יותר גבוהות. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 כבר תקופה ארוכה אמא שלי מדברת על כך שהיא שומעת קולות, והם אלה שקובעים לה אם לעשות דבר כזה או אחר בחייה. היא טוענת שאמרו לה שאני רוצה את הדירה שלה, והיא טוענת שיש כאלה עם כוחות על-טבעיים המשתלטים לה על הגוף ומעבירים את כל הסבל והכאב שלהם אליה, והיא מתייסרת מאד.   ציינתי בפניה שלדעתי יש איזושהי בעיה ואולי כדאי לפנות לרופא. היא מתכחשת מכל וכל לעניין וטוענת שהכל בסדר גמור אצלה ברמה הנפשית, והבעיה היחידה היא הכוחות שפועלים נגדה ומייסרים אותה שנים.   אין לי מושג איך לגרום לה להבין שיש בעיה ושצריך לטפל בה במהרה. יש לי ילדים, ולעיתים אני חוששת שהקולות שהיא שומעת ינחו אותה לעשות מעשים שיגרמו לנו חרטה רבה.   מה אני אמורה לעשות ואיך עלי לגרום לה להבין שכל הדברים שהיא מספרת הם תוצאה של בעיה נפשית ולא אמת?
כבר תקופה ארוכה אמא שלי מדברת על כך שהיא שומעת קולות, והם אלה שקובעים לה אם לעשות דבר כזה או אחר בחייה. היא טוענת שאמרו לה שאני רוצה את הדירה שלה, והיא טוענת שיש כאלה עם כוחות על-טבעיים המשתלטים לה על הגוף ומעבירים את כל הסבל והכאב שלהם אליה, והיא מתייסרת מאד. ציינתי בפניה שלדעתי יש איזושהי בעיה ואולי כדאי לפנות לרופא. היא מתכחשת מכל וכל לעניין וטוענת שהכל בסדר גמור אצלה ברמה הנפשית, והבעיה היחידה היא הכוחות שפועלים נגדה ומייסרים אותה שנים. אין לי מושג איך לגרום לה להבין שיש בעיה ושצריך לטפל בה במהרה. יש לי ילדים, ולעיתים אני חוששת שהקולות שהיא שומעת ינחו אותה לעשות מעשים שיגרמו לנו חרטה רבה. מה אני אמורה לעשות ואיך עלי לגרום לה להבין שכל הדברים שהיא מספרת הם תוצאה של בעיה נפשית ולא אמת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

את מתארת בעייה כאובה ביותר, של אישה הסובלת מתסמינים פסיכיאטריים והיא חסרת מודעות ותובנה למצבה. הבעייתיות של מצבים אלה, כפי שתיארת, היא בדיוק בכך שיש קושי ניכר להביא את החולה לקבלת טיפול מתאים. לדעתי, אין טעם להתעקש מולה ולשכנע אותה בקיומה של בעייה נפשית. התעקשות מסוג זה עלולה רק להעכיר את היחסים ביניכן, ולא לתרום. אני ממליצה להביא אותה לרופא בנימוק שאת מסייעת לה לחפש מרפא ברמה הגופנית. בצורה זו יש סיכוי רב יותר שאמך תסכים להיבדק ולשתף פעולה עם טיפול. בדרך כלל במצבים מסוג זה, החולה סובל גם מקשיי שינה ניכרים, והרופא יוכל להציע טיפול לקשיי השינה, שיהיה למעשה טיפול נוגד פסיכוזה. התופעות שאת מתארת מופיעות במצבים פסיכוטיים. בנוסף, מכיוון שאת נמצאת בתוכן של מחשבות השווא של אמך, מחשבות שאינן קשורות למציאות, אך שהיא מאמינה בהן, והיא חושבת שאת רוצה לקחת את הדירה, את "חשודה מראש". לכן עדיף שבמידת האפשר יהיה זה בן משפחה אחר, חבר או אולי רופא המשפחה, שיסייע בהבאתה לטיפול רפואי. חשוב לציין כי לעיתים, בייחוד כאשר התופעות מתחילות בגיל מבוגר, יש בסיס רפואי-גופני לבעיה זו, וחשוב לבצע בדיקות מסוימות. מומלץ להתחיל בבדיקת נוירולוג. ניתן להסביר לאמך כי מטרת הבדיקה לבדוק כיצד ניתן להקל עלייה מבחינת הכאבים שהיא מרגישה. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

שימוש בפרמין בהריון        אני בסוף השבוע ה- 9 להריוני וסובלת מבחילות נוראיות במשך כל היום  (והקאות מדי פעם).  האם מותר להשתמש בפרמין?  קיבלתי מספר תשובות סותרות מרופאים שונים
שימוש בפרמין בהריון אני בסוף השבוע ה- 9 להריוני וסובלת מבחילות נוראיות במשך כל היום (והקאות מדי פעם). האם מותר להשתמש בפרמין? קיבלתי מספר תשובות סותרות מרופאים שונים
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מטוקלופראמיד (פרמין) היא תרופה בטוחה לשימוש בהריון. היא נכללת בקטגוריה B, כלומר בין התרופות שלא הוכח נזק לעובר לא באדם ולא בבעלי חיים. למידע נוסף ראי בפורטל שלנו ב- אינדקס התרופות. [28/07/2001] קרא עוד

 אשתי בת 43, מקבלת מזה שנה טיפול הורמונלי עקב הפסקת מחזור. מאז  הטיפול , החזה גדל מאד ונעשה רגיש ואף כואב לפעמים . היא נמצאת  במעקב רפואי כולל ממוגרפיה. לא נמצאו כל ממצאים מדאיגים .אשתי סובלת  במיוחד מהעניין האסתטי. מכיוון שאינה גדולה או שמנה ,החזה נראה גדול  באופן פרופורציונלי לגוף . אשתי חושבת ברצינות על ניתוח פלסטי  להקטנת החזה , ואף פנתה למומחה שהציע לה "להיפטר" מ $6000 לצורך  הניתוח.   שאלותינו:  א. האם יש טיפול תרופתי / אלטרנטיבי להקטנת החזה ללא צורך בניתוח?  האם הרכב שונה בטיפול ההורמונלי יכול לסייע ?  ב. במידה ועושים ניתוח , האם לא קיימת האפשרות שהחזה יגדל  שנית, כתוצאה מנטילת ההורמונים לטיפול בהפסקת המחזור ?
אשתי בת 43, מקבלת מזה שנה טיפול הורמונלי עקב הפסקת מחזור. מאז הטיפול , החזה גדל מאד ונעשה רגיש ואף כואב לפעמים . היא נמצאת במעקב רפואי כולל ממוגרפיה. לא נמצאו כל ממצאים מדאיגים .אשתי סובלת במיוחד מהעניין האסתטי. מכיוון שאינה גדולה או שמנה ,החזה נראה גדול באופן פרופורציונלי לגוף . אשתי חושבת ברצינות על ניתוח פלסטי להקטנת החזה , ואף פנתה למומחה שהציע לה "להיפטר" מ $6000 לצורך הניתוח. שאלותינו: א. האם יש טיפול תרופתי / אלטרנטיבי להקטנת החזה ללא צורך בניתוח? האם הרכב שונה בטיפול ההורמונלי יכול לסייע ? ב. במידה ועושים ניתוח , האם לא קיימת האפשרות שהחזה יגדל שנית, כתוצאה מנטילת ההורמונים לטיפול בהפסקת המחזור ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הגדלת שד בתגובה לאסטרוגן, ההורמון הנשי, היא תופעת לוואי שכיחה למדי להורמונים הניתנים בגיל הבלות. ניתן לשקול מעבר לתרופה הורמונלית אחרת, ולהפסיק את התרופה שגרמה להגדלה המסיבית של השד, בתקווה שזו לא תגרום לבעיה כה חריפה. תרופה זו יכול לספק לכם הגינקולוג שלכם. נראה שכדאי למצות את האפשרויות התרופתיות לפני פניה לניתוח הקטנת שד. אם אין מנוס מניתוח, סביר להניח שהשד לא יחזור לממדים גדולים בהשפעת חידוש ההורמונים, כיוון שבניתוח מוסר חלק מהרקמה המגיבה להורמונים והאחראית להגדלת השד. קרא עוד

 בן זוגי החל לחוש לפני כשבוע כאבים ונפיחות באשך. הוא החל לקחת בהמלצת רופא המשפחה דוקסילין. גם אני התחלתי ליטול את התרופה כיוון שיש חשש שנדביק זה את זה.  עלי לציין כי כבר שבוע וחצי עבר והוא אינו חש בהקלה.  בנוסף, אמש חש בבחילה והקיא. בבוקר ובמהלך היום היו פניו מעט נפוחות ואדומות.  מלבד זאת חבר ללימודים שלו חלה במחלת הנשיקה והוא מאושפז כעת בבית חולים.  האם ישנה אפשרות כי בן זוגי לוקה במשהו נוסף מלבד בדלקת באיבר המין?  מה יכולה להיות הסיבה לחולי התוקף אותו לאחרונה?
בן זוגי החל לחוש לפני כשבוע כאבים ונפיחות באשך. הוא החל לקחת בהמלצת רופא המשפחה דוקסילין. גם אני התחלתי ליטול את התרופה כיוון שיש חשש שנדביק זה את זה. עלי לציין כי כבר שבוע וחצי עבר והוא אינו חש בהקלה. בנוסף, אמש חש בבחילה והקיא. בבוקר ובמהלך היום היו פניו מעט נפוחות ואדומות. מלבד זאת חבר ללימודים שלו חלה במחלת הנשיקה והוא מאושפז כעת בבית חולים. האם ישנה אפשרות כי בן זוגי לוקה במשהו נוסף מלבד בדלקת באיבר המין? מה יכולה להיות הסיבה לחולי התוקף אותו לאחרונה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

רופא המשפחה נתן לבן זוגך טיפול בדוקסילין באבחנה של אפידידימיטיס - דלקת של האפידידימיס (עילית האשך), שהוא חלק מן האשך. את הטיפול יש לקחת פעמיים ביום במשך 10 ימים. העובדה כי בן זוגך אינו חש שיפור במצבו למרות הטיפול עשויה לנבוע ממספר אפשרויות - האבחנה אינה נכונה והוא סובל מפתולוגיה אחרת באשך, הוא סובל מדלקת שאינה חיידקית, ולכן אינה מגיבה לטיפול אנטיביוטי, או שהחיידק עמיד לאנטיביוטיקה הזו, למרות שמדובר בטיפול המקובל. על חברך לשוב בהקדם לרופא המשפחה שלו ולהתלונן על המצב, וזה יוכל להפנות אותו לאורולוג במקרה הצורך. קרא עוד

 אני סובל מפרוסטטה מוגדלת וסעיף בשק השתן ומשתמש ב  AVODART .  כמו כן אני סובל מבקע בסרעפת וחומציות.  כל התרופות הגסטרואנטרולוגיות שנטלתי גרמו לי לצריבות קשות במערכת השתן .  להלן שמות התרופות שבהן השתמשתי   LANTON   GASTRO   MAALOX PLUS   OMEPRADEX  RENNIE  TAMC .  אודה להמלצתכם על תרופה או כל המלצה אחרת שתוכל לעזור לי.
אני סובל מפרוסטטה מוגדלת וסעיף בשק השתן ומשתמש ב AVODART . כמו כן אני סובל מבקע בסרעפת וחומציות. כל התרופות הגסטרואנטרולוגיות שנטלתי גרמו לי לצריבות קשות במערכת השתן . להלן שמות התרופות שבהן השתמשתי LANTON GASTRO MAALOX PLUS OMEPRADEX RENNIE TAMC . אודה להמלצתכם על תרופה או כל המלצה אחרת שתוכל לעזור לי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אני לא מכירה קשר בין תרופות לצרבת לבין נטייה לזיהומים בדרכי השתן. מה שנראה יותר רלוונטי מבחינתך זה הפרוסטטה המוגדלת שקרוב לוודאי גורמת לאצירת שתן (אגירת שתן בכיס השתן עקב חוסר יכולת להתרוקן), ואיתה נטייה מוגברת לפתח זיהומים. אני ממליצה לך לפנות לאורולוג בניסיון למצוא פיתרון לזיהומים החוזרים בדרכי השתן, ייתכן וטיפול בבעיית הפרוסטטה יעזור. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

האם דיכאון כמחלת נפש יכול לגרום לירידה ביכולת הקוגניטיבית של  החולה כגון: ירידה בכושר הזיכרון, חוסר ריכוז וכו' ?  האם אלו נזקים בלתי הפיכים שמשאירים חותם גם לאחר ש"נרפאים" מהמחלה ?  או שאדם יכול לחזור למצבו קדם המחלה ?
האם דיכאון כמחלת נפש יכול לגרום לירידה ביכולת הקוגניטיבית של החולה כגון: ירידה בכושר הזיכרון, חוסר ריכוז וכו' ? האם אלו נזקים בלתי הפיכים שמשאירים חותם גם לאחר ש"נרפאים" מהמחלה ? או שאדם יכול לחזור למצבו קדם המחלה ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אחד מהמאפיינים הבולטים של דיכאון הוא ירידה קוגניטיבית שביטוייה ירידה בזיכרון וירידה בריכוז. באנשים מבוגרים תיתכן גם ירידה בהתמצאות ושכחה מוגברת שעושים תמונה של דמנציה, המכונה פסאודודמנציה. עם השיפור במצב הדיכאוני המטופל חוזר לעצמו מבחינה קוגניטיבית. קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"שמענו רבות על שיטת הטיפול הייחודית שלו והיינו חייבים לקבל אותה, הפרופ׳ איש נעים וסבלני והסביר באריכות על כל שלב ושלב בתוכנית, ניכרת מדבריו מקצועיות רבה וניסיון עשיר בנושא האסתמה של ילדים"
ד"ר עופר מרקוביץ
ד"ר עופר מרקוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת אולטרה סאונד נשים ויולדות בבית חולים מאיר כפר סבא, מנהל פורום ממצאים חריגים ומומים בעובר בבית חולים מאיר כפר סבא
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום כירורגיה פלסטית
מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת בבית החולים בני ציון, חיפה