שאלות ותשובות - עמוד 915

 אובחן אצלי סרטן במעי הגס בצורת פוליפ מוגדל במרחק 6 ס"מ מפי הטבעת. הרופא המליץ על ניתוח, אבל לדבריו לפני הניתוח נהוג לקבל את הטיפול הכימותרפי וההקרנות כדי להקטין את הפוליפ. האם כדאי לשמוע חוות דעת שנייה בנושא.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גידולים שנמצאים בחלקו התחתון של הרקטום מעמידים בפני המנתח 2 אתגרים: כיצד להוציא את הגידול בשלמותו וכיצד לשמר את תפקודו של השריר הטבעתי האנלי (הספינקטר האנאלי), המאפשר שליטה ביציאות. עד לאחרונה, השיטה המקובלת לטיפול בגידולים הנמצאים במרחק של עד 6 ס"מ מפי הטבעת כללה כריתה של המעי עד לפי הטבעת, והותירה את המנותח עם סטומה - שקית בדופן הבטן דרכה ניתנה הצואה. גם שיעורי הפגיעה בתפקוד המיני ובמערכת השתן היו גבוהים. בשנים האחרונות החלו להתפתח שיטות לשימוש השריר הטבעתי של פי הטבעת: בחולים עם גידולים קטנים, שאינם חודרים את דופן המעי - התפתחו שיטות לכריתה מקומית עם שימור תפקוד הספינקטר. בחולים עם גידולים גדולים יותר, או עם עומק חדירה גדול יותר אל הדופן החלו לטפל בקרינה או בטיפול משולב של קרינה וכמותרפיה לפני הניתוח, כדי להקטין את הגידול ולאפשר כריתה שאינה פוגעת בספינקטר. בגידולים מן הסוג הזה מקובל להשלים את הטיפול לאחר הניתוח בקרינה וכמותרפיה (אלא אם הם קטנים מאוד, ולא חדרו את הדופן), כדי לשפר את אחוזי ההישרדות. מחקרים חדשים שהשוו את התוצאות המושגות כאשר הקרינה והכמותרפיה ניתנות לפני הניתוח או אחריו גילה כי מתן הטיפול לפני הניתוח מקטין את שיעור תופעות הלוואי לטווח הארוך ואת שיעור החזרה המקומית. ובאשר לשאלתך - תוכנית הטיפול שהוצעה לך נשמעת הגיונית, אך הפרט החסר הוא השלב בו נמצא הגידול (גודל, עומק חדירה). עם זאת, אף פעם לא מזיק לשמוע חוות דעת שניה בנושא. תוכלי לקרוא עוד על גידולי הרקטום כאן: http://www.healthatoz.com/healthatoz/Atoz/ency/rectal_cancer.jsp קרא עוד

 אני בשבוע שישי להריון והעובר נמצא עם דופק חלש. מה ניתן לעשות במצב כזה? מנוחה? תזונה? תרופות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לצערי, הגישה "היעילה" ביותר במצב זה היא להמתין בסבלנות ולעקוב בעזרת אולטרסאונד אחר התפתחות ההריון. קרא עוד

 האם ניתן לקחת כדור ברזל (שניתן בעקבות רמה נמוכה של פריטין) יחד עם סימבאסטאטין בערב לפני השינה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין בעיה לשלב בין שתי התרופות. קרא עוד

 בני, בן 20, סובל מכאבים עזים בברך שמאל. בעבר הוא היה שחקן כדוריד וסבל מחבלות ודלקות בברך. היו לו גם שברי מאמץ בשתי הרגליים וברגל שמאל המצב היה חריף יותר.   הוא עובר טיפול פיזיותרפי ועשה בדיקות רנטגן ומיפוי עצמות SPECT, אך למרות שלא נתגלו ממצאים לא תקינים בבדיקות אלו, הוא עדיין סובל מאותה רמת כאבים.   אילו בדיקות נוספות עליו לעבור כדי שתתגלה הסיבה לכאביו?
בני, בן 20, סובל מכאבים עזים בברך שמאל. בעבר הוא היה שחקן כדוריד וסבל מחבלות ודלקות בברך. היו לו גם שברי מאמץ בשתי הרגליים וברגל שמאל המצב היה חריף יותר. הוא עובר טיפול פיזיותרפי ועשה בדיקות רנטגן ומיפוי עצמות SPECT, אך למרות שלא נתגלו ממצאים לא תקינים בבדיקות אלו, הוא עדיין סובל מאותה רמת כאבים. אילו בדיקות נוספות עליו לעבור כדי שתתגלה הסיבה לכאביו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כדי להמליץ על בדיקות נוספות צריך לבדוק את בנך בדיקה גופנית. סיבות אחרות היכולות לגרום לכאבים סביב הברך, מלבד סיבות גרמיות או רצועתיות, כוללות הפרעות מקומיות באספקת דם, סיבות עצביות או אחרות. הייתי ממליץ על בדיקה נוספת ובירור נוסף לפי המלצת הרופא המטפל. בברכת בריאות שלמה ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

 מה זה BEVITEX SUBLINGUAL TAB. אני לא מוצא באתר את השם, אני יודע שזה סוג של ויטמין.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מדובר בויטמין B12 הניתן בכדורים קטנים למציצה מתחת ללשון. קרא עוד

  בספירת הדם של אשתי התקבלו התוצאות הבאות:   WBC 4.3  MONO.abs 0.15  left shift 3   כל השאר תקין. האם זה יכול להצביע על כשל חיסוני זה או אחר, או שזה בגבול הנורמה?
בספירת הדם של אשתי התקבלו התוצאות הבאות: WBC 4.3 MONO.abs 0.15 left shift 3 כל השאר תקין. האם זה יכול להצביע על כשל חיסוני זה או אחר, או שזה בגבול הנורמה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

WBC - אלה תאי דם לבנים או לויקוציטים. לתאים אלה תפקיד חשוב במערכת החיסונית. הרמה התקינה נעה בין 4,500 ל-11,000 (בין 4.5 ל-11). הרמות שנמצאו אצל אשתך הן בגבול התחתון, אך אם זה הממצא היחידי - קרוב לוודאי שהכל תקין ואין סיבה לדאגה. תוכלו לקרוא עוד על משמעות הלויקוציטים וכן על מונוציטים באינדקס הבדיקות של אינפומד. http://www.infomed.co.il/doSearchTest.asp?group=4 קרא עוד

 האם אנגיוליפומה בכליות שנובעת ממחלת טוברוס סקלרוזיס יכולה להפוך משפיר שהתגלה לממאיר בעתיד (התמרה)?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

רוב האנגיוליפומות של הכליה הן ללא סימפטומים וקשה לגלות אותן כשהן צעירות, אלא הן מתגלות בשלבים מאוחרים יותר. הימצאות טוברוס סקלרוזיס ביחד עם אנגיוליפומה בדרך כלל מזרזת הופעת סימפטומים וזמן הגילוי הוא בדרך כלל מוקדם יותר. האנגיוליפומה היא גידול שפיר, אך היא גדלה עם הזמן. בדרך כלל מחלקים את החולים לשתי קבוצות, באחת אלה שהגידול שלהם קטן מ-4 ס"מ ובדרך כלל אין להם סימפטומים, ובשניה אלה עם גידול גדול מ-4 ס"מ והמלווה בדרך כלל בסימפטומים. במקרה השני נדרשת לעיתים התערבות כירורגית. הגידול איננו עובר לממאיר בעתיד, אך צריכים לקיים מעקב רצוף, מכיוון שישנם סיבוכים העלולים להתפתח לפי קצב הגידול וצורת הגידול, כגון התפשטות לוורידים מרכזיים, לבלוטות לימפה, וחשש מדימום פנימי. נשים בהריון, בעקבות שינויים הורמונליים המתרחשים בגופן, בדרך כלל סובלות משינויים מהירים בגודל ובצורת ההתפשטות. לאחרונה נמצא גם סוג של אנגיוליפומה עם פוטנציאל לממאירות, אך הוא זניח ביותר. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 ילדתי במזל טוב לפני כשבוע. הגעתי לחדר לידה בפתיחה המתאימה ומייד החלה הלידה ללא אפידורל. התאמצתי ולחצתי, ולאחר זמן קצר נולדה בתי. מייד אחרי הלידה התחילו כאבים איומים בפי הטבעת. לאחר בדיקה התגלה קרע כלשהו, ועברתי ניתוח ניקוז המטומה פרי וגינלית משמאל. עדיין יש לי כאבים, כואב לי כשאני יושבת, ואני פוחדת מאוד להיכנס לשירותים.   האם הקרע קרה עקב הלחיצות? והאם הכאב עדיין נורמלי או שהיה אמור לעבור? נשלחתי לביקורת לאחר שישה שבועות. האם כדאי להקדים?
ילדתי במזל טוב לפני כשבוע. הגעתי לחדר לידה בפתיחה המתאימה ומייד החלה הלידה ללא אפידורל. התאמצתי ולחצתי, ולאחר זמן קצר נולדה בתי. מייד אחרי הלידה התחילו כאבים איומים בפי הטבעת. לאחר בדיקה התגלה קרע כלשהו, ועברתי ניתוח ניקוז המטומה פרי וגינלית משמאל. עדיין יש לי כאבים, כואב לי כשאני יושבת, ואני פוחדת מאוד להיכנס לשירותים. האם הקרע קרה עקב הלחיצות? והאם הכאב עדיין נורמלי או שהיה אמור לעבור? נשלחתי לביקורת לאחר שישה שבועות. האם כדאי להקדים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קודם כל מזל טוב! במהלך הלידה נוצרים לחצים חזקים על אברי האגן, כתוצאה מכך ייתכנו קרעים בדרגות שונות ובמקומות שונים. מה שאת מתארת בהחלט נשמע כמו קרע מסוג זה, אשר נוצר כתוצאה מהלחץ באזור בזמן הלידה. הכאב שאת מתארת גם הוא נורמלי, אולם חשוב מאוד לנסות בכל זאת לגשת לשירותים, על מנת לא לגרום לעצירויות וחסימות. הקפידי על שתיה מרובה וכן על תזונה קלה, עשירה בפירות וירקות, כך שגם היציאות יהיו קלות יותר ומכאיבות פחות. אם בעוד מספר ימים המצב לא ישתפר, אל תחכי לביקורת הרחוקה, וגשי לבדיקה על מנת לוודא שהכל תקין באמת ושאין צורך בהתערבות נוספת. תרגישי טוב! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 אשמח לקבל כל מידע לגבי הפטיטיס בי, ותשובה האם כל נשא יכול לתרום  דם.
אשמח לקבל כל מידע לגבי הפטיטיס בי, ותשובה האם כל נשא יכול לתרום דם.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לאדם שחלה בעבר בדלקת נגיפית של הכבד שנגרמה ע"י נגיף הפטיטיס B ובפרט אם הוא נשא של הנגיף, אסור בתכלית האיסור לתרום דם. המחלה נגרמת ע"י נגיף הגורם לדלקת כבד שריפויה עשוי לקחת בין 2-6 חודשים. רק אחוז קטן של המקרים הופכים להיות נשאים. הסכנה במחלה היא הסיכון שבפיתוח סיבוכים לטווח ארוך, שהם שחמת הכבד וסרטן כבד. ההידבקות במחלה היא דרך עירויי דם נגוע, יחסי מין לא מוגנים עם נשא / חולה, דקירה ממחט עם דם מזוהם או תינוק שנולד לאם חולה. למידע: http://www.hepb.org/advicecarriers.html קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר חוסאם עמאשה
ד"ר חוסאם עמאשה רפואת שיניים
4.6
( 12 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול בהרגשה מפוחדת, יצאתי בהרגשה טובה, שעברתי את זה בלי פחד ובצורה נעימה..."
ד"ר עופר מרקוביץ
ד"ר עופר מרקוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת אולטרה סאונד נשים ויולדות בבית חולים מאיר כפר סבא, מנהל פורום ממצאים חריגים ומומים בעובר בבית חולים מאיר כפר סבא
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים רפואת שיניים
4.9
( 31 חוות דעת )
"רופא אדיב ומקצועי"