שאלות ותשובות - עמוד 912

 על ראשו של נכדי בן ה-15 חודשים נמצאו כינים. האם מותר, בגילו, להשתמש בשמנים אתריים, תמיסה המורכבת משמן אקליפטוס, רוזמרין ועץ התה, אותה מורחים על הקרקפת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כינים הן עסק מטריד. השיטות הנהוגות להתמודדות עימן הן סירוק במסרק צפוף מדי יום למשך שבועיים ויותר, חפיפה בתכשירים שונים מכילי חומר נגד כינים, ותספורת קצרה. רוב התכשירים שישנם בשוק מכילים חומרים היעילים לטיפול בכינים עצמן ובביצי הכינים. לאחר השלמת הטיפול, יכולות להישאר ביצים מתות וריקות דבוקות לשיער. את אלה ניתן להסיר בעזרת מסרק צפוף ובאמצעות שימוש במרכך. לעיתים הביצים עמידות לחלק מן החומרים, לכן אם לאחר כמה ימים מופיעות כינים, ניתן לחזור פעם נוספת על הטיפול. ניתן להשתמש בחלק מהשמנים האתריים בתינוקות וילדים, אך לא בכמות שמתאימה למבוגר. ניתן לטפטף כטיפה או שתיים לאמבטיה או למרוח על חלקי הגוף. חשוב תמיד לקרוא בעלון הרפואי על דרכי הטיפול ועל הסכנות האפשריות. ניתן להשתמש בשמן עץ התה ורוזמרין בתינוקות (בכמויות קטנות), אך בשום אופן לא לתת שמן אקליפטוס לילדים מתחת לגיל שנתיים. הדבר כרוך בסכנה גדולה לילד. כדאי להיוועץ עם רופא הומיאופת לפני תחילת הטיפול לגבי המינון המדויק. עוד מידע על שמנים המותרים לשימוש בתינוקות נמצא כאן: http://www.abundanthealth4u.com/..._Babies_and_Children_s/40.htm קרא עוד

 האם בתולה שרוצה להיכנס להריון מתרומת זרע חייבת שקרום בתוליה יבותק תחילה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאשר אשה בוחרת להיכנס להריון מתרומת זרע, הזרע מוחדר אל צוואר הרחם או אל חלל הרחם שלה בתהליך שנקרא הזרעה מלאכותית. כדי להגיע עד לצוואר הרחם - יש לעבור את קרום הבתולים. אין צורך לקרוע אותו לפני הפרוצדורה. קרא עוד

 אני סובלת מכאבים במפשעה, בעיקר בצד ימין. הכאבים התפשטו גם לאיזור הבטן התחתונה. לפני כחודשיים נשללה בעיה גינקולוגית, ונשלחתי  לבדיקת CT, שהיתה תקינה.   בשבוע האחרון הכאבים התגברו. נבדקתי על ידי גינקולוג במוקד נשים ונמצאה דלקת באגן. קיבלתי טיפול אנטיביוטי לשבוע והכאבים נחלשו, אך עדיין קיימים, בעיקר במפשעה הימנית. האם ייתכן שאין קשר בין שני הדברים? או שמא הדלקת לא נרפאה?
אני סובלת מכאבים במפשעה, בעיקר בצד ימין. הכאבים התפשטו גם לאיזור הבטן התחתונה. לפני כחודשיים נשללה בעיה גינקולוגית, ונשלחתי לבדיקת CT, שהיתה תקינה. בשבוע האחרון הכאבים התגברו. נבדקתי על ידי גינקולוג במוקד נשים ונמצאה דלקת באגן. קיבלתי טיפול אנטיביוטי לשבוע והכאבים נחלשו, אך עדיין קיימים, בעיקר במפשעה הימנית. האם ייתכן שאין קשר בין שני הדברים? או שמא הדלקת לא נרפאה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הכאבים ככל הנראה קשורים לדלקת באגן. ככל הנראה הם ימשיכו להיחלש עד שייעלמו. כפי שציינת, עבר רק שבוע מאז שהתחלת את הטיפול. אני מציעה בכל זאת לפנות לרופא המטפל לבדיקה, כדי לראות שהדלקת עברה, או שמצב בשיפור לעומת הפעם הקודמת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 בבדיקת CT שעברתי לאחרונה נמצאו הממצאים הבאים:   ברטרופריטונאום לא הודגמו בלוטות מוגדלות.  הודגמו קשריות קטנות בשומן בשורש המזנטריום.  בסריקת האגן לא ניצפו בלוטות מוגדלות.   אבקש לקבל מידע ככל האפשר על הדברים ועל משמעותם. קראתי באתר כי קשרית היא מסה קטנה ומעוגלת של רקמה שעשויה להיות תקינה או לא תקינה. האם "לא תקינה" משמעותה ממאירה? מה פירוש "קשריות קטנות", מה הן קשריות, בעצם? האם אפשר לקבל קצת יותר פירוט בנושא?   מה המשמעות של המצאותן בשומן ובמקום המתואר בתוצאת בדיקת  ה- CT שעברתי? האם מדובר חלילה בממצא חשוד שעלול להיות סרטני, או היכול להתפתח בעתיד לגידול סרטני? האם מומלץ מעקב אחרי הממצא הזה, ואם כן - באיזו דרך ומתי? ורופא עם איזו התמחות רפואית הוא המתאים לטפל במקרים אלה?
בבדיקת CT שעברתי לאחרונה נמצאו הממצאים הבאים: ברטרופריטונאום לא הודגמו בלוטות מוגדלות. הודגמו קשריות קטנות בשומן בשורש המזנטריום. בסריקת האגן לא ניצפו בלוטות מוגדלות. אבקש לקבל מידע ככל האפשר על הדברים ועל משמעותם. קראתי באתר כי קשרית היא מסה קטנה ומעוגלת של רקמה שעשויה להיות תקינה או לא תקינה. האם "לא תקינה" משמעותה ממאירה? מה פירוש "קשריות קטנות", מה הן קשריות, בעצם? האם אפשר לקבל קצת יותר פירוט בנושא? מה המשמעות של המצאותן בשומן ובמקום המתואר בתוצאת בדיקת ה- CT שעברתי? האם מדובר חלילה בממצא חשוד שעלול להיות סרטני, או היכול להתפתח בעתיד לגידול סרטני? האם מומלץ מעקב אחרי הממצא הזה, ואם כן - באיזו דרך ומתי? ורופא עם איזו התמחות רפואית הוא המתאים לטפל במקרים אלה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

"קשריות" הן קשריות לימפה - בלוטות לימפה האחראיות על ייצור חלק מתאי מערכת החיסון. הקשריות פזורות באיזורים שונים בגוף - צוואר, בית השחי, בטן, אגן ומפשעה, ונראות בצורת אליפסה. גודלן נקבע לפי קוטרן הקטן. קוטר של עד 10 מילימטרים נחשב תקין. הימצאותן בשומן בשורש המזנטריום נורמלי. הגדלת הבלוטות יכולה לנבוע מתהליכים זיהומיים או גידוליים. חסר לי נתון לגבי קוטר הקשריות בשומן בשורש המזנטריום על מנת לקבוע אם בכלל מדובר בממצא פתולוגי כלשהו. יכול להיות כי הממצא חסר כל משמעות. בלוטות לימפה בממדים זעירים נמצאות על המזנטריום וברטרופריטונאום בצורה אנטומית פיזיולוגית. במצב פתולוגי, הבלוטות גדלות לממדים של יותר מ-2 ס"מ, ומבחינה רדיולוגית מרקמן משתנה. לפי תיאור ממצאי בדיקת ה- CT שלך, לא נראה כי ישנה בעיה, אך תשובתי אינה מחליפה רופא היכול לראות במו עיניו את ממצאי הבדיקה. אמליץ לך קודם כל לפנות לרופא המשפחה שלך על מנת שיעבור על תוצאות ה- CT וירגיע אותך. אם יהיה בכך צורך, הוא יפנה אותך למומחה וימליץ על מעקב. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 כבר כמה ימים יש לי כאב ראש בלתי פוסק ועייפות רצינית. אני ישנה דווקא הרבה בלילות האחרונים, בסביבות 10 שעות בלילה, ועדיין חשה עייפות במהלך היום. האם יש סיבות לכך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאבי ראש ועייפות הם תסמינים מאוד כלליים, שיכולים לנבוע משלל סיבות: שינויי מזג האוויר, מצבים נפשיים, לחצים פיזיים, זיהומיים ויראליים שונים ועוד. על מנת ולהתחקות אחר מקור הבעיה יש צורך בבירור מקיף ובמידע על ההיסטוריה הרפואית שלך (גילך, מחלות כרוניות, האם סבלת בעבר מהתופעה, מהו אורח חייך ועוד ועוד). כמו כן חשוב להבין מהו אופיו של כאב בראש (כאב לוחץ, כאב התקפי, כאב ממושך, ועוד). אני ממליצה, בשלב ראשון, לפנות אל רופא/ת המשפחה על מנת להתחיל את הבירור, ובינתיים הקפידי על שעות שינה, תזונה מאוזנת ומגוונת, שתייה מרובה של מים וכמובן פעילות גופנית. תוכלי גם להיעזר במדריך האבחון והטיפול העצמי של אינפומד: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp77.asp קרא עוד

 אני בן 71. בצילום רנטגן של בית החזה (ישר בלבד) גילו את הממצא הבא: "צל פסי אטלקטטי בבסיס ריאה שמאל". הסיבה לצילום היתה כאבים במותן שמאל לכיוון הגב, במצב בו יש לחץ חיצוני על איזור זה, בישיבה בשכיבה וכדומה. מה המשמעות של הממצא?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הממצא בצילום הרנטגן, פס אטלקטטי, יכול להעיד על דימום ישן, אך סביר יותר שהוא עדות למצב שנקרא אטלקטזיס, או בעברית תמט ריאה. תמט הוא מצב של תת-ניפוח הבועיות, או התמוטטות של חלק מהריאה. תמט ריאתי שכיח לאחר ניתוחים שונים. לא נראה שיש קשר בין הממצאים הרנטגניים לבין התמונה הקלינית שאתה מתאר. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 לבתי יש בטן נפוחה מאוד. הילדה בת 8 ובסך הכל היא די רזה בגוף, רק הבטן מאוד מאוד נפוחה וקשה יחסית. היא די אוהבת לאכול, לא ג'אנק פוד, אבל היא אוכלת כמו בן אדם מבוגר ואף יותר. משום מה, היא לא שבעה אפילו שאנחנו נותנים לה לשתות באמצע הארוחה. הייתי רוצה לדעת אם זה יכול להעיד על איזושהי בעיה, כי זה גם די מפריע לה.   האם זה יכול להיות בגלל שהיא נולדה פג, והטבור לא התפתח לה, ולכן יש לה בטן נפוחה? אודה לך על תשובתך ואם עדיף שרופא יבדוק אותה. הילדה לא סובלת מכאבי בטן או שלשולים.
לבתי יש בטן נפוחה מאוד. הילדה בת 8 ובסך הכל היא די רזה בגוף, רק הבטן מאוד מאוד נפוחה וקשה יחסית. היא די אוהבת לאכול, לא ג'אנק פוד, אבל היא אוכלת כמו בן אדם מבוגר ואף יותר. משום מה, היא לא שבעה אפילו שאנחנו נותנים לה לשתות באמצע הארוחה. הייתי רוצה לדעת אם זה יכול להעיד על איזושהי בעיה, כי זה גם די מפריע לה. האם זה יכול להיות בגלל שהיא נולדה פג, והטבור לא התפתח לה, ולכן יש לה בטן נפוחה? אודה לך על תשובתך ואם עדיף שרופא יבדוק אותה. הילדה לא סובלת מכאבי בטן או שלשולים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי מכתבך נראה כי בתך אוכלת קצת יותר מדי. אומנם לטענתך היא רזה, למעט בטן נפוחה, אך אין פירוש הדבר שנפיחות זו אינה שומן. השמנה אינה חייבת להיות אחידה בכל הגוף. בעיקר אצל ילדים, השמנה עשויה להתרכז דווקא באזור הבטן. אין כל סיבה שילדה בת 8 תאכל יותר מאדם מבוגר, ורצוי כבר בגיל כזה להקנות לילדה אורח חיים בריא הכולל כמויות מזון הגיוניות ופעילות גופנית כלשהי. חשוב לדעת מה גובהה ומה משקלה של בתך, על מנת לדעת אם אכן מדובר בהשמנה או באמת מנפיחות מסיבה שונה. בכל אופן אני ממליצה לגשת לרופא, שישקול את בתך, ימדוד את גובהה ויוכל לאמוד אם אכן מדובר בהשמנה או בבטן נפוחה מסיבה אחרת. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד עוד באינפומד חישוב מדד מסת הגוף קרא עוד

 אני ממש מודאגת מהבעיה שלי: כבר הרבה זמן אני לא מסוגלת להביט במראה כי אני נגעלת מלראות את עצמי. אני רואה את עצמי שמנה מכל צד ומכל מקום! וזה למרות המשקל התקין שלי (אני בת 14 גובה 1.60 ומשקל 52.5), אבל אני פשוט נראית שמנה, ואני חושבת על זה יום ולילה, ושקועה בגלל זה בדיכאון בלי הפסקה. בזמן האחרון הפסקתי לאכול בבית הספר, ואני לא אוכלת כלום מהבוקר עד בערך 2-3 בצהריים, ולאחר מכן כל דבר שאני מכניסה לפה, אני מצטערת על זה עד דמעות. אני יודעת שזה דבר נורא לעשות, אבל לאחרונה התחלתי כמה פעמים בשבוע פשוט להקיא את מה שאני אוכלת, מפחד מהשמנה.  לפני כמה ימים חברתי סיפרה לי על אנורקסיה \ בולמיה \ הפרעות אכילה, ונבהלתי מהמחשבה שיש לי את אחד מאלה. השאלה שלי היא, האם לפי מה שכתבתי באמת יש לי הפרעת אכילה או משהו כזה?
אני ממש מודאגת מהבעיה שלי: כבר הרבה זמן אני לא מסוגלת להביט במראה כי אני נגעלת מלראות את עצמי. אני רואה את עצמי שמנה מכל צד ומכל מקום! וזה למרות המשקל התקין שלי (אני בת 14 גובה 1.60 ומשקל 52.5), אבל אני פשוט נראית שמנה, ואני חושבת על זה יום ולילה, ושקועה בגלל זה בדיכאון בלי הפסקה. בזמן האחרון הפסקתי לאכול בבית הספר, ואני לא אוכלת כלום מהבוקר עד בערך 2-3 בצהריים, ולאחר מכן כל דבר שאני מכניסה לפה, אני מצטערת על זה עד דמעות. אני יודעת שזה דבר נורא לעשות, אבל לאחרונה התחלתי כמה פעמים בשבוע פשוט להקיא את מה שאני אוכלת, מפחד מהשמנה. לפני כמה ימים חברתי סיפרה לי על אנורקסיה \ בולמיה \ הפרעות אכילה, ונבהלתי מהמחשבה שיש לי את אחד מאלה. השאלה שלי היא, האם לפי מה שכתבתי באמת יש לי הפרעת אכילה או משהו כזה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לפי מה שכתבת נשמע שאת באמת סובלת מהפרעת אכילה, לפחות בשלבים הראשוניים שלה, וחשוב מאוד שאת פונה לעזרה, משום שככל שהמצב מתקדם, קשה יותר לפתור את הבעיה. ההגדרה של אנורקסיה מתבססת על 4 מרכיבים: סירוב לשמור על משקל גוף תקין, פחד מעליה במשקל, הפרעה חמורה בדימוי הגוף, כאשר מידת הרזון הופכת למרכיב העיקרי במידת ההערכה העצמית, והפרעות במחזור החודשי (בנערות שקבלו כבר את הווסת). ההגדרה של בולמיה כוללת גם היא 4 מרכיבים: אירועים של זלילה עם תחושה של איבוד שליטה, לאחר אירועי הזלילה הקאות או שימוש במשלשלים - כדי לא לעלות במשקל - אירועים כאלה מתרחשים לפחות פעמיים בשבוע, אי שביעות רצון מן הגוף ומן המשקל. נשמע שאת עונה לפחות על חלק מן ההגדרות הללו, ולכן זה הזמן הטוב ביותר לפנות לעזרה מקצועית. אם יש בסביבתך מבוגר שאת מרגישה שאפשר לסמוך עליו, ושיוכל לסייע לך (הוריך, רופא המשפחה, היועצת בבית הספר, המחנכת) - פני אליו לקבלת עזרה. בכל רחבי הארץ פועלות מרפאות לטיפול בהפרעות אכילה. אני מצרפת לך לינק כדי שתוכלי לפנות אליהן. כמו כן, פועל בארץ קו חירום בחינם, בו עונים אנשי מקצוע על שאלות בנושא, ויכולים להפנות אותך להמשך טיפול. אני מצרפת עבורך גם חומר כתוב בעברית, שיוכל לעזור לך להבין טוב יותר ממה את סובלת: http://www.macom.org.il/eating_disorder.asp קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר בת אל בר אלומה
ד"ר בת אל בר אלומה ריאות
מומחית ברפואת ילדים ורפואת ריאות ילדים
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים רפואת שיניים
4.9
( 31 חוות דעת )
"רופא אדיב ומקצועי"