שאלות ותשובות - עמוד 97

שאלות אודות התרופה סרוקסט                יש לי מספר שאלות על התרופה "סרוקסט".  1. האם הכדור ממכר  2. האם שימוש ממושך בו גורם נזק / מסוכן. ואם כן, אז מה נחשב לשימוש  ממושך?  (או אולי גם שימוש קצר גורם נזק / שינויים למוח) 3. האם ההשפעה המעכבת שלו על הת
שאלות אודות התרופה סרוקסט יש לי מספר שאלות על התרופה "סרוקסט". 1. האם הכדור ממכר 2. האם שימוש ממושך בו גורם נזק / מסוכן. ואם כן, אז מה נחשב לשימוש ממושך? (או אולי גם שימוש קצר גורם נזק / שינויים למוח) 3. האם ההשפעה המעכבת שלו על הת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

סרוקסאט (פארוקסטין) היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת באופן סגולי ניצול חוזר של סרוטונין במוח, ומשמשת לטיפול במגוון מצבי דיכאון וחרדה. תרופה זו, כמו כל התרופות מקבוצה זו, אינה ממכרת, ועד כמה שידוע כיום אינה גורמת לנזק בטווח הארוך. פרוזאק, תרופה אחרת מקבוצה זו נמצאת בשימוש כבר שנים רבות ועד היום לא הוכח כי תרופות אלו גורמות לנזק בטווח הארוך או גורמות לשינויים באישיות. ההשפעה של פארוקסטין עשויה לחלוף עם הזמן, אך במקרים בהן ההשפעה חולפת ניתן להשתמש בתרופות אחרות מקבוצה זו. ההשפעה של תרופות אלו על התפקוד המיני היא אינדיבידואלית, כך שכל תרופה משפיעה באופן שונה על בני אדם שונים. כיוון שהתרופה אינה ממכרת והגוף אינו מסתגל אליה נובעים התסמינים המתרחשים עם הפסקת התרופה מהתחדשות המחלה או המצב עבורם היא ניתנה. לדוגמה, בחולי דיכאון חזרה של התסמינים לאחר הפסקת התרופה מסמנת שהדיכאון עדיין ממשיך ולא שחלה התרגלות או התמכרות לתרופה. הנתונים המובאים כאן הם ברמת ודאות גבוהה יחסית, כיוון שהם מגובים במחקרים ארוכי טווח. יחד עם זאת, רפואה אינה מקצוע של ודאות מוחלטת, ולעיתים חלק מהתסמינים של חרדה הוא להתייחס לאי הוודאות יותר מאשר לוודאות. בהמלצה על טיפול תרופתי מסתכלים על היחס בין התועלת שהתרופה מספקת לנזק אפשרי שהיא עלולה לגרום. אין ספק כי בחולים הסובלים מחרדה או דיכאון קשים עדיף לאיכות החיים ולתפקוד היומי ליטול תרופות אלו מאשר לא ליטול טיפול תרופתי כלל. [27/04/2001] קרא עוד

סיכויי הידבקות באיידס כתוצאה ממין אוראלי        מהם הסיכויים להידבקות באיידס כתוצאה ממין אוראלי שבו הגבר מצמיד  את פיו / לשונו לאיבר המין הנשי?  האם ידועים מקרים רבים של הידבקות בדרך זו?  האם סיכויי ההדבקה בדרך זו לעומת דרכים אחרות?
סיכויי הידבקות באיידס כתוצאה ממין אוראלי מהם הסיכויים להידבקות באיידס כתוצאה ממין אוראלי שבו הגבר מצמיד את פיו / לשונו לאיבר המין הנשי? האם ידועים מקרים רבים של הידבקות בדרך זו? האם סיכויי ההדבקה בדרך זו לעומת דרכים אחרות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

נגיף ה- HIV (הגורם לאיידס) נמצא בדם, בזרע ובהפרשות הנרתיק. יחסי מין מלאים (חדירה לנרתיק או לפי הטבעת) ללא הגנה (עם קונדום תקין) הם דרך ההעברה השכיחה ביותר של הנגיף. יחסי מין אוראליים הרבה פחות מסוכנים, אם כי הסכנה אינה אפסית. יחסי מין אוראליים עם אישה כפי שאתה מתאר מהווים סכנה מינימלית לגבר, ואין מידע על הדבקה שהתרחשה עקב יחסי מין שנעשו באופן זה. [27/04/2001] קרא עוד

התרחבות של ורידי האשך        בני בן 20 וסובל משינוי צורה באחד האשכים. הוא היה אצל אורולוג  שאמר שזה קשור לצינור דם באשך ושזה יכול לגרום להפרעה בפוריות.  האורולוג שלח אותו לבדיקת זרע ולפי תוצאות הבדיקה יחליט אם כדאי  שיעבור ניתוח. בבקשה הסבירו לי מה ה
התרחבות של ורידי האשך בני בן 20 וסובל משינוי צורה באחד האשכים. הוא היה אצל אורולוג שאמר שזה קשור לצינור דם באשך ושזה יכול לגרום להפרעה בפוריות. האורולוג שלח אותו לבדיקת זרע ולפי תוצאות הבדיקה יחליט אם כדאי שיעבור ניתוח. בבקשה הסבירו לי מה ה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

התופעה שאת מתארת מכונה varicocele (וריקוצלה), והיא מתארת התרחבות של ורידי האשך (כמו שמתרחש לעיתים בוורידים ברגליים). ואריקוצלה עשויה לגרום לעיתים לכאב או לתחושת אי נוחות במאמץ, ולעיתים להפרעה ביצירת הזרע. יש כיום טיפולים כירורגיים פשוטים לטיפול בבעיה זו ואכן ההוריה (אינדיקציה) לטיפול תלויה בתסמינים ובייצור הזרע. [27/04/2001] קרא עוד

אינפורמציה לגבי התרופות ליפיטור וסימוביל        האם ישנה בידכם אינפורמציה לגבי התרופה ליפיטור להורדת כולסטרול,  בעיקר בכל מה שנוגע לבטיחות בשימוש.  האם שימוש ארוך טווח בטוח יותר מ - simovil, בכל הנוגע  לתפקודי כבד?
אינפורמציה לגבי התרופות ליפיטור וסימוביל האם ישנה בידכם אינפורמציה לגבי התרופה ליפיטור להורדת כולסטרול, בעיקר בכל מה שנוגע לבטיחות בשימוש. האם שימוש ארוך טווח בטוח יותר מ - simovil, בכל הנוגע לתפקודי כבד?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ליפיטור (Atorvastatin) היא תרופה ממשפחת הסטאטינים המיועדת להפחתת רמת הכולסטרול בדם. גם סימוביל (simvastatin) שייכת לקבוצה זו. התרופה מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ואת רמת הכולסטרול הכללית ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL). תופעות הלוואי המשמעותיות ביותר של תרופות אלו הן בחילות, טשטוש וכאבי ראש. תופעות נדירות יותר, אך חמורות, כוללות דלקת וכאבי שרירים, פגיעה בכבד והתפתחות כיב עיכולי. בשימוש ממושך עולה הסיכון להתפתחות ירוד (קאטראקט). אין להשתמש בליפיטור בהריון בשום פנים ואופן. יש הטוענים כי לליפיטור פוטנציאל נמוך משל סימוביל לפגיעה בכבד, אולם יש לזכור כי ליפיטור נמצא פחות זמן בשימוש מסימוביל. לכל התרופות מקבוצה זו (סטאטינים) יש פוטנציאל לפגיעה בכבד ובשרירים. [27/04/2001] קרא עוד

בתי בת 3 חודשים. כבר זמן רב היא פולטת הרבה, במשך כל היום. בעבר הפליטה היתה יותר גבינתית. היום היא פולטת בעיקר נוזל שקוף, שנוזל לה על הפנים, כמה פעמים בין ארוחה לארוחה, לעיתים זמן רב לאחר תום הארוחה.   האם התופעה היא סבירה וניתן להמתין עד שמערכת העיכו
בתי בת 3 חודשים. כבר זמן רב היא פולטת הרבה, במשך כל היום. בעבר הפליטה היתה יותר גבינתית. היום היא פולטת בעיקר נוזל שקוף, שנוזל לה על הפנים, כמה פעמים בין ארוחה לארוחה, לעיתים זמן רב לאחר תום הארוחה. האם התופעה היא סבירה וניתן להמתין עד שמערכת העיכו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

משום שבתך עולה יפה במשקל, אינני רואה סיבה לדאגה מיוחדת בשלב זה, אם התפתחותה תקינה עד עתה, ואין סימנים של תפיחות בטן או אי שקט בזמן ההאכלה ואחריה. לא ברור לי כמה פעמים היא מקיאה וכמה זמן לאחר הארוחה היא פולטת. לא ציינת אם היא פולטת בקשת ואם היא סובלת מכאבי בטן או מבעיות אחרות. נוסף על כך, לא ציינת את סוג האוכל שהיא מקבלת. ישנן סיבות שונות לפליטות מרובות, החל מ- Gerd ועד לאלרגיה לחלב. אם התינוקת אינה פולטת בקשת, עולה היטב במשקל, פולטת בעיקר לאחר הארוחה ועד כשעה או שעה וחצי לאחר מכן, אין סיבה לדאגה. הדבר מוכר בקרב תינוקות. המשיכי את המעקב בטיפת חלב, ואם יהיה משהו חריג, כגון עלייה בתדירות הפליטות, כאבי בטן וכן הלאה, גשי לבדיקת רופא. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

רופא הנשים שלי הפנה אותי לקולופוסקופיה. עשיתי לפני כחודשיים  בדיקת פאפ והתוצאה היתה תקינה. הגעתי לבדיקת קולפוסקופיה ללא התוצאה של בדיקת הפאפ. הרופא החליט שהוא עושה שוב את הבדיקה הזאת, וגם לקח דגימה לביופסיה.   האם לא ייגרם נזק כלשהו בגלל שנעשו שתי בד
רופא הנשים שלי הפנה אותי לקולופוסקופיה. עשיתי לפני כחודשיים בדיקת פאפ והתוצאה היתה תקינה. הגעתי לבדיקת קולפוסקופיה ללא התוצאה של בדיקת הפאפ. הרופא החליט שהוא עושה שוב את הבדיקה הזאת, וגם לקח דגימה לביופסיה. האם לא ייגרם נזק כלשהו בגלל שנעשו שתי בד
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בדיקת פאפ היא בדיקת סקר שבמהלכה נלקחת דגימה של כמה תאים מצוואר הרחם. הבדיקה אינה פוגעת בצוואר הרחם ואינה מזיקה. לכן, גם אם עברת את הבדיקה פעמיים בהפרש של חודשיים, אין סכנה ואין סיבה לדאגה. מידע נוסף על בדיקת פאפ וחשיבותה תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_081401_1.htm קרא עוד

אני בן 15. היום קמתי בבוקר וכל נגיעה בעגיל שיש לי באוזן כאבה לי קצת, כאב של צביטה. הורדתי את העגיל והסוגר לא יצא, כנראה שהוא נכנס לחור, זה יכול לקרות, ואז כשמשכתי אותו, נהיה לי אדום, והחור נראה כאילו הוא נקרע לי, והוא גדול. לקחתי קצת צמר גפן עם קצת ו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

חורים באוזניים נוטים להזדהם לעיתים קרובות, במיוחד חורים חדשים. הטיפול בזיהום כזה הוא חיטוי על ידי אלכוהול (רצוי לקנות אלכוהול 70% בבית המרקחת) ומריחה של משחה אנטיביוטית כגון Bactroban Ointment קרא עוד

אני בת 19 ויש לי בעיית נשירת שיער כבר שנתיים. בהתחלה הבחנתי שהשיער שלי נעשה דליל יותר ויותר. כעת יש לי התקרחות, וזה עדיין ממשיך. עשיתי בדיקות דם והכל תקין. נסיתי הרבה תרופות וזה לא עוזר. יש לי גם קשקשים, אבל לא רגילים, אלא גדולים מאוד, שאפשר לראות ממ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

יתכן שאת סובלת מפסוריאזיס של הקרקפת, אשר מלווה בקשקשים עבים מאוד, למרות שלא בהכרח נגרמת נשירת שיער. יתכן שאת סובלת מזיהום פטרייתי, אשר גורם הן קשקשים עבים והן דלקת ונשירת שיער משנית. ניתן לשלוח ביופסיה מהקרקפת וכן לשלוח בדיקת פטריות. קשה לומר ממה את סובלת בלי לראות, אבל נשמע לי שרופא עור יכול לתת לך עצה טובה. ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת את התרופה  ליריקה. האם בבדיקת דם כלשהי ניתן לזהות סימנים לנטילתה? קראתי שהיא יכולה לגרום להשמנה. למה הכוונה? האם היא גורמת לתיאבון מוגבר שבעטיו משמינים, או שיש בה מרכביבים המשפיעים על הגוף בצורת השמנה? בין יתר הדברים מה
לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת את התרופה ליריקה. האם בבדיקת דם כלשהי ניתן לזהות סימנים לנטילתה? קראתי שהיא יכולה לגרום להשמנה. למה הכוונה? האם היא גורמת לתיאבון מוגבר שבעטיו משמינים, או שיש בה מרכביבים המשפיעים על הגוף בצורת השמנה? בין יתר הדברים מה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ליריקה, או Pregabalin, היא במקור תרופה נוגדת פרכוסים הניתנת גם במצבי כאב ממקור עצבי. היא עלולה לגרום תופעת לוואי של העלאת רמת אנזימי הכבד או הפחתת רמת הטסיות בדם, לדוגמה, הנראות בבדיקות הדם, אך אלו תופעות לוואי לא שכיחות, ופרט לכך לא ידוע לי על ניטור התרופה בדם. לפי המידע שבידי, התרופה גורמת גם לעלייה בתיאבון, וככל הנראה זו הסיבה לכך שהיא גורמת לעלייה במשקל. ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

אני כרגע בשבוע ה-23, בהריון ראשון. כרקדנית לשעבר וכספורטאית, אינני מסוגלת להימנע מפעילות גופנית, ולכן אני רצה כ-3 פעמים בשבוע ריצה קלה, כ-40 דקות בכל פעם, בקצב איטי-בינוני. לאחרונה הרגשתי מעט כאבים ודקירות קלות בבטן התחתונה בזמן הריצה, אשר חלפו תוך כ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

פעילות גופנית מותרת ואף רצויה בזמן הריון. חושבים שניתן להמשיך גם בזמן ההריון בפעילות הגופנית שנעשתה לפני ההריון אם ההריון תקין. מכיוון שאת מדווחת על כאבים שמופיעים בזמן הריצה בלבד, נראה כי הגוף מאותת שהפעילות מעט מוגזמת. הייתי ממליצה לך להאט את קצב הריצה לקצב שלא יגרום לך תחושת אי-נוחות, ולא יהווה סיכון להריון. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 43 חוות דעת )
"ד"ר נסיה לנג היא רופאה מדהימה, מקצועית ומלאת רגישות. אני נוסעת אליה מרחוק כי אין כמוהה- שילוב של מקצועיות שיא ואנושיות מדהימה. תודה על האפשרות להיות מטופלת שלה."
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
מומחה למחלות עור ומין. ניתן לקבוע תור 24 שעות ביממה
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"dr sagiya was sensitive to the child's age, medical history and needed treatment. she explained treatment and surgery to a good understanding. most important for me as a mother is to say: i was confident that i leave my daughter in trustworthy and capable hands"