שאלות ותשובות - עמוד 98

לפני כשלושה חודשים נגרם לי שבר בצלע 8 משמאל. לאחר כחודש הכאב עבר כמעט באופן מוחלט, אך לפני כשבוע החלו שוב כאבים באותו אזור, אם כי חלשים באופן משמעותי ביחס לכאבים לאחר הפגיעה. שאלותי:    האם יש מקום לדאגה מעצם חזרת הכאבים?    מהו הטיפול במקרה זה?    מ
לפני כשלושה חודשים נגרם לי שבר בצלע 8 משמאל. לאחר כחודש הכאב עבר כמעט באופן מוחלט, אך לפני כשבוע החלו שוב כאבים באותו אזור, אם כי חלשים באופן משמעותי ביחס לכאבים לאחר הפגיעה. שאלותי: האם יש מקום לדאגה מעצם חזרת הכאבים? מהו הטיפול במקרה זה? מ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

אין מקום לדאגה – שבר צלע כואב סביב חצי שנה באופן נורמלי. עד להחלמה השתדל להימנע מתנוחות מעוררות כאב, כמו שכיבה על הצד הכואב או ישיבה כפופה. ניתן להניע את הגוף בכל פעילות שאינה מעוררת כאב (הליכה היא פעילות נהדרת). בירור יש לבצע עם רופא המשפחה, אשר ישלח אותך להדמיה רנטגנית אם יראה צורך. רובם המוחלט של המקרים מבריאים לחלוטין וחוזרים לחיים מלאים בלי שום עקבות לשבר הישן. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות קרא עוד

אני בת 29, סובלת מבעיה כרונית של התכווצויות שרירים חזקות באזור חגורת הכתפיים והשכמות, וכתוצאה מכך אני מרגישה לעתים רבות נימול, הקרנה ליד, וכאבים עמומים בגב.   לאחרונה שמתי לב כי הכאבים נוצרים או מתחזקים כשאני קמה מהשינה בבוקר. גם שמתי לב כי במהלך הלי
אני בת 29, סובלת מבעיה כרונית של התכווצויות שרירים חזקות באזור חגורת הכתפיים והשכמות, וכתוצאה מכך אני מרגישה לעתים רבות נימול, הקרנה ליד, וכאבים עמומים בגב. לאחרונה שמתי לב כי הכאבים נוצרים או מתחזקים כשאני קמה מהשינה בבוקר. גם שמתי לב כי במהלך הלי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

התופעות שאת מתארת נובעות לרוב מלחצים נפשים. המתח הנפשי מתבטא בהתכווצויות ומתחים לא רצוניים בשרירי הפנים (דבר שעשוי לגרום גם לכאבי ראש), הצוואר, הכתפיים, וכן בנעילת הלסתות בזמן שינה. אני ממליצה לפנות לנוירולוג/ית לבדיקה, על מנת לוודא שמקור הבעיה הוא אכן מתח נפשי. בהתאם לתוצאות הבדיקה הוא יוכל להמליץ על תרופות מסויימות, אם כי לרוב הטיפול בבעיות כאלה דווקא אינו תרופתי. מומלץ להקפיד על פעילות גופנית מתונה, ולנסות למצוא פעילויות מרגיעות בייחוד לפני השינה (הליכה רגועה בפארק, האזנה למוסיקה שקטה, ואם היינו חיים במדינה אחרת הייתי ממליצה גם על אמבטיה טובה). תוכלי בינתיים לנסות להעזר בתמצית פרחי באך (כדוגמת "רסקיו לילה") לפני השינה, לעיתים זה יכול להרגיע ולשפר מעט את איכות השינה. אם כוונתך להיכנס להריון, הקפידי על נטילת חומצה פולית ועל אורח חיים בריא. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אמי, בת 83, חולת אוסטאופורוזיס, אחרי תמט חוליה ושבר במפרק הירך. האם יש טיפול חלופי במקום התרופה  פוסלן, שבו מקבלים רק עירוי חד-שנתי?
אמי, בת 83, חולת אוסטאופורוזיס, אחרי תמט חוליה ושבר במפרק הירך. האם יש טיפול חלופי במקום התרופה פוסלן, שבו מקבלים רק עירוי חד-שנתי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

הטיפול החד-שנתי הוא עירוי של תרופה ששמה אקלסטה. תוכלי לקרוא עליה כאן: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-110755-00.html?tag=15-31-09 קרא עוד

האם ייתכן שאחרי כניסת גוף זר לעין והתעלמות מכך, מצבה של העין מתדרדר בהדרגה מבחינת ראייה עד כדי איבוד ראייה מוחלט ובלתי הפיך בעין? האם זוהי גלאוקומה? אודה לתשובתכם המהירה. במידה ואני טועה אנא תקנו אותי ועדכנו אותי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

חדירת גוף זר לעין מובילה לכאבים ואי נוחות שבמרבית המקרים מובילה לפנייה לרופא העיניים. הכאבים ואי הנוחות יכולים לחלוף מעצמם, לאחר יציאת או הוצאת הגוף הזר מן העין. במקרים בהם הגוף הזר מוביל לדלקת זיהומית, הדבר יתבטא באודם והפרשה ויצריך טיפול אנטיביוטי מקומי. במקרים אחרים הגוף הזר גורם לנזק מכאני – שריטה בקרנית וכדומה, דבר המוביל לכאבים קשים שנמשכים זמן רב, ולעיתים, אם השריטה עמוקה וגדולה, לנזק בלתי הפיך. נזק בלתי הפיך ליכולת הראייה של העין כתוצאה מכניסת גוף זר אינו שכיח, ובדרך כלל, אם הוא קיים, מקדימים אותו כאבים, דלקת ואי נוחות רבה. גלאוקומה היא מחלה אחרת לחלוטין ואין קשר בינה לבין כניסת גוף זר. בגלאוקומה, כתוצאה מפגיעה זו או אחרת בניקוז נוזלי העין (לא הדמעות אלא הנוזל הממלא את החלקים הקדמיים של גלגל העין) הלחץ התוך-עיני עולה, והדבר עלול להוביל לנזק בלתי הפיך לעצב הראייה. מחלה זו יכולה להתבטא בכאב ופגיעה בראייה באופן פתאומי וחד, או להתפתח לאורך זמן ממושך עם פגיעה הולכת ומתקדמת בשדה הראייה. בשני המקרים יש צורך במעקב צמוד של רופא עיניים ובטיפול להורדת הלחץ התוך-עיני כדי למנוע את המשך הנזק לעצב הראיה וליכולת הראייה. קרא עוד

יש לי אקנה כבר כמה שנים, טיפלתי בו אצל קוסמטיקאית וחומרתו אכן ירדה אך הוא לא חלף לגמרי. לאחרונה הוצע לי להשתמש בגלולות למניעת הריון כדי להפחית את תופעת האקנה. האם זה כדאי? ואם כן, מהו סוג הגלולה שכדאי לקחת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

השימוש בגלולות למניעת הריון כטיפול באקנה ידוע ומבוצע כבר שנים רבות. הרעיון שעומד מאחורי טיפול זה הוא שימוש במרכיב אנטי אנדרוגני (נוגד השפעת הורמוני מין זכריים) הנמצא בתכשירים אלה. הגלולות המכילות מרכיב זה הן היעילות לטיפול באקנה ( גלולות דיאנה 35 - Ethinyloestradiol למשל). אל לנו לשכוח שלכל תרופה יש תופעות לוואי, ולכן יש לשקול את השימוש בה. אם תופעת האקנה שלך אינה קיצונית וניתנת לשליטה על ידי טיפול מקומי, יש לשקול פעמיים את הצורך בטיפול בגלולות. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

מזה כשלושה חודשים אני סובל מנפיחות רבה בגרון (שקדים) שמלווה בתשישות מאד לא אופיינית לי כספורטאי פעיל. הכאבים והתשישות חולפים וחוזרים כל מספר שבועות. בדיקות של מחלת הנשיקה חזרו כשליליות. האם יכול להיות שאני באמת מצטנן כל שבועיים, או שיש דבר נוסף אותו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

בשאלתך לא ציינת אם סבלת בעבר מדלקות גרון חוזרות אשר הצריכו טיפולים אנטיביוטיים חוזרים. כמו כן לא כתבת אם אתה סובל במקביל לנפיחות גם מכאבים ו/או מחום. האם בנוסף לאירועים החוזרים הללו אתה סובל מסימפטומים נוספים, כגון הזעת לילה, ירידה במשקל, גרד? האם אתה סובל גם מנזלת וגודש באף? האם ביצעת משטח גרון לאחרונה? יש כמה אפשרויות היכולות להסביר את מצבך: יתכן שבאמת מדובר באירועים חוזרים של זיהום ויראלי בדרכי האוויר העליונות. הדבר שכיח מאוד בימים אלה של שינויים במזג האוויר, אולם שכיח יותר באנשים עם נטייה אלרגית כזו או אחרת, או באנשים עם חסר חיסוני (אצלם סביר להניח שתופעת הזיהומים החוזרים אינה חדשה). אפשרות נוספת יכולה להיות שאתה סובל מאותו זיהום כבר מספר רב של שבועות וגופך לא הצליח להתגבר עליו, ולמעשה לא החלמת ממנו לחלוטין. גם מצב זה מתאים לזיהום וויראלי אם כי נדיר שיימשך 3 חודשים. ישנם אנשים הנושאים בלוע שלהם את חיידק הסטרפטוקוקוס, הגורם לדלקת הגרון החיידקית. אנשים אלה יכולים לסבול מהחמרות חוזרות ונשנות המתבטאות בזיהומים חריפים חוזרים, אשר מצריכים טיפול אנטיביוטי מתאים בן 10 ימים. במקרים אלה משטח הגרון הוא חיובי. אם קיימים סימפטומים נוספים, כגון ירידה במשקל, הזעות לילה או גרד, יש צורך בבירור נוסף שיכלול תשאול מלא, בדיקה גופנית מלאה וייתכן שגם בדיקות מעבדה. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

אבי חולה באלצהיימר ואינו מצליח לישון כבר לילות רבים, השינה שלו קצרה, 2-1 שעות לכל היותר. הרופאה הפסיכוגריאטרית המטפלת בו החליפה כמה סוגים של כדורי שינה, אך ללא הועיל. אודה לך אם יש פיתרון או עזרה כלשהם.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

הפרעות בשינה ואי שקט הם סימפטומים שכיחים באנשים הסובלים מאלצהיימר. הטיפול בסימפטומים אלה אינו פשוט ומאוד אינדיווידואלי. העובדה כי לאביך יש פסיכוגריאטרית מטפלת מחזקת את האפשרות שאכן יימצא פיתרון לבעיה. הטיפולים האפשריים הם בהחלט כדורי שינה, אם כי לעיתים, באנשים מבוגרים, ובמיוחד עם דמנציה (אלצהיימר היא אחת הסיבות לדמנציה), לחלק מכדורי השינה יש אפקט פרדוקסלי (הפוך), כלומר, האנשים הופכים להיות יותר ערניים, מבולבלים וחסרי מנוחה. במצבים אלה הפיתרון הוא שימוש בתרופות הרגעה ואף בתרופות אנטי פסיכוטיות במינונים נמוכים (כגון ריספרדל, סרוקוול ועוד) – יש לציין ששימוש בתרופות אלו מאוד מקובל היום בטיפול באלצהיימר מתקדם, אף על פי שמחקרים חדשים מראים שהם אינם יעילים באופן חד-משמעי. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

לפני כמה חודשים הרגשתי שהצדדים החיצוניים של שתי בהונות הרגליים  נרדמים באופן קבוע. עשיתי בדיקות דם ובדיקת EMG שהיו תקינות.  לאחרונה הרגשתי שגם הברך והשפתיים נרדמות. ממה זה נובע? ולמי עלי  לפנות?
לפני כמה חודשים הרגשתי שהצדדים החיצוניים של שתי בהונות הרגליים נרדמים באופן קבוע. עשיתי בדיקות דם ובדיקת EMG שהיו תקינות. לאחרונה הרגשתי שגם הברך והשפתיים נרדמות. ממה זה נובע? ולמי עלי לפנות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

יכולות להיות סיבות רבות לנימול, החל ממחסור בוויטמינים B12 או חומצה פולית, מחלת הסוכרת, עודף בוויטמינים מסויימים, הפרעות אלקטרוליטיות, טרשת נפוצה, הפרעה בבלוטת התריס ועוד. עליך לפנות אל נוירולוג כדי להשלים את הבירור. תוכלי לקרוא עוד באתרים הבאים: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003929.htm קרא עוד

רציתי לדעת אילו בדיקות חשובות אני אמורה לעשות לפני כניסה להריון.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

טרם הכניסה להריון ניתן לעשות מספר דברים: ראשית, מומלץ ליטול חומצה פולית בשלושת החודשים טרם הכניסה להריון, מרשם תוכלי לקבל מרופא המשפחה שלך. שנית, לגבי מחלות גנטיות - ניתן לבצע את הבדיקות הגנטיות טרם הכניסה להריון, גם את וגם בן זוגך יכולים לבצען. תוכלי לקבל פרטים נוספים בפורטל אינפומד. שלישית, חשוב לדעת טרם ההריון את מצבך החיסוני לגבי מספר מחלות זיהומיות העלולות לפגוע בעובר אם את נדבקת בהן במהלך ההריון. כנגד חלק מן המחלות הזיהומיות האלה אפשר לקבל חיסון. את החיסונים יש לבצע לפני הכניסה להריון. המחלות הזיהומיות החשובות לבדיקה (בבדיקה בודקים את רמת הנוגדנים כנגד המזהם) הן אדמת, CMV, EBV, הרפס, הפטיטיס B ,טוקסופלסמה, סיפיליס. אם ימצא שאינך מחוסנת, ניתן כאמור להתחסן לאדמת ולהפטיטיס B לפני הכניסה להריון. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

האם ניתן לחזק את הזיכרון, ואם כן - איך ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לא קיימים מחקרים המראים תוצאות חד- משמעיות באשר לשיפור הזיכרון. פרסמנו בעבר את רשימת הוויטמינים ותוספי המזון שנחשבים כמשפרי זיכרון. ניתן למצוא אותם כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_032904_4.htm קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
ד"ר חוסאם עמאשה
ד"ר חוסאם עמאשה רפואת שיניים
4.6
( 12 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול בהרגשה מפוחדת, יצאתי בהרגשה טובה, שעברתי את זה בלי פחד ובצורה נעימה..."
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
מנהל (בדימוס) המחלקה לכירורגיה אונקולוגית ומרכז "מירב" לבריאות השד, כירורג בכיר באסותא בתחום השד וכירורגיה של מחלות ממאירות