דלג לתוכן

אין קשר בין כמות השומן הנצרכת לסיכון לשבץ מוחי

אין קשר בין כמות השומן הנצרכת לסיכון לשבץ מוחי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/10/2003 תאריך עדכון: 25/11/2020
1 דקות קריאה
מחקר המתפרסם בגיליון האחרון של ה British Medical Journal קובע כי
כמות השומן הנצרכת אינה מגבירה את הסיכון לשבץ מוחי.

המחקר שנערך בארה"ב ונמשך 14 שנה עקב אחר 43,732 גברים - אנשי
מקצוע במערכת הבריאות האמריקאית. הגברים היו בגילאי 45 עד 70 ומעולם
לא סבלו מסוכרת וממחלות לב. אחת לשנתיים המשתתפים נתבקשו למלא שאלון
לגבי סגנון החיים וההיסטוריה הרפואית שלהם. מידע לגבי הרגלי התזונה
של המשתתפים נלקח אחת ל 4 שנים.

מזון בשרי עתיר שומן שהמשתתפים נהגו לאכול כלל בשר בקר, בשר חזיר,
או בשר כבש כמנה עיקרית, בכריך או מעורב בתבשיל כלשהו; המבורגר,
נקניקיות, בשר מעובד, וקותלי חזיר. מזון חלבי עתיר שומן כלל חלב,
גבינה קשה, גלידה, חמאה, ושמנת חמוצה.

במשך 14 שנות המחקר היו 725 מקרים של שבץ מוחי. לאחר התאמת תוצאות
המחקר לגורמים שעלולים להשפיע עליהן כגון גיל ועישון, נמצא כי לא
היה כל קשר בין כל סוג של שבץ לבין כמות השומן שנצרכה, בין אם היה
זה שומן בשר, שומן צמחי, שומן רווי, שומן חד או רב בלתי רווי, או
כולסטרול.

BMJ 2003;327:777-782
https://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/abstract/327/7418/777

[13/10/2003]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ודים טשליקוב
ד"ר ודים טשליקוב רפואת כאב
מנהל מרפאת כאב במרכז הרפואי אסותא - סמסון, אשדוד
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום. גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר יהודה ספקוטי
ד"ר יהודה ספקוטי נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו